Romania in top 10 tari cu cele mai bune viteze 4G

Retelele 4G din Romania sunt unele dintre cele mai bune din lume, iar investitiile facute de catre Orange si Vodafone au ajutat tara noastra sa se plaseze pe o pozitie foarte buna in topul tarilor in care exista retelele 4G LTE cu cele mai mari viteze de internet.

OpenSignal este compania care a realizat un top al catorva zeci de tari de pe planeta in care exista retele 4G LTE active, iar Romania ocupa locul 6 in acest top, vitezele 4G de internet ale Orange si Vodafone fiind singurele monitorizate de OpenSignal, ele fiind si cele mai mari.

Conform celor de la OpenSignal, Vodafone are cel mai rapid internet 4G din Romania cu o viteza medie de 33 Mbps, cei de la Orange avand o viteza de internet 4G care atinge, in medie, 25 Mbps, iar media pentru cele doua si tara noastra este de 26 Mbps, una destul de onorabila.

Prima pozitie in acest top este ocupata de catre Singapore, in aceasta tara viteza medie de navigare pe internet fiind de 37 Mbps, intre ea si Noua Zeelanda plasata pe pozitia a doua existand o diferenta de nu mai putin de 8 Mbps in ceea ce priveste viteza de navigare pe internet.

romania viteza 4G

Conform acestor informatii, Romania are viteze 4G mai bune decat in restul tarilor care fac parte din Uniunea Europeana, iar pentru asta trebuie sa le multumim celor de la Orange si Vodafone pentru sutele de milioane de euro investite in crearea infrastructurii.

Desigur ca viteza de navigare pe internet prin retelele 4G din marile orase este mai mare decat cea raportata de OpenSignal, insa media este destul de apropiata de realitate.