Prima tableta Ubuntu se transforma intr-un PC

Prima tableta Ubuntu a fost anuntata de catre compania Canonical, cea care a dezvoltat sistemul de operare cua celasi nume, ea promitand sa le ofere utilizatorilor din lumea intreaga un produs versatil care le poate acoperi foarte multe dintre nevoi la un pret mai mult decat decent.

Dupa cum puteti vedea deja din imaginea de mai jos, tableta Ubuntu este capabila nu doar sa ofere functionalitatea unui asemenea produs pe un ecran de 10.1 inch, o conexiune cu monitorul unui calculator oferind optiunea de a extinde functionalitatea intr-o interfata separata.

Tableta Aquaris M10 cu sistem de operare Ubuntu are un ecran de 10.1 inch cu rezolutie 1280 x 800 pixeli, un procesor Mediatek tactat la 1.5 GHz si 2 GB RAM, specificatiile fiind vechi, insa suficient de bune pentru a rula un sistem de operare Ubuntu care nu are neaparata nevoie de extrem de multa putere de procesare.

Tableta Aquaris M10 este interesanta in principal multumita sistemului de operare Ubuntu pe care il ruleaza, dar si a posibilitatii de a afisa o interfata similara celei oferite de catre un calculator, putine tablete existente pe piata avand o asemenea functionalitate convergenta.

Building on the secure, reliable core of Ubuntu, the native Ubuntu tablet experience also features the ability to access content and services readily through scopes, as popularised on Ubuntu Phone. Hundreds of apps and scopes are already available in the Ubuntu App Store.  Additionally, the tablet “side stage” feature allows you to view two different applications on the same screen, with each intuitively optimised for available tablet screen space.

Tableta Aquaris M10 va fi pusa in vanzare incepand cu Q2 2016 in lumea intreaga.

Ubuntu Aquaris M10

Ubuntu Aquaris M10 1

Ubuntu Aquaris M10 2

Ubuntu Aquaris M10 3

Ubuntu Aquaris M10 4

Ubuntu Aquaris M10 5

Ubuntu Aquaris M10 6