GMail implementeaza o noua masura de siguranta importanta

In cursul acestei zile compania Google a anuntat implementarea unei noi functii importante pentru serviciul GMail dedicat utilizatorilor din lumea intreaga, acestia fiind acum atentionati in momentul in care un email primit a venit printr-o conexiune securizata sau nu.

Mai exact, GMail va afisa in partea dreapta a ferestrei unui email iconita unui lacat inchis daca email-ul respectiv a fost trimis criptat spre voi si a fost primit criptat, sau iconita unui lacat deschis daca acel email a fost trimis de pe un server pe care nu a fost activat criptarea mesajelor.

In aceasta idee, puteti sti daca o conversatie purtata prin email cu o persoana sau alta este protejata de vreo persoana sau entitate care incearca sa intercepteze conversatiile voastre, asa ca stiti cand puteti oferi informatii confidentiale sau private printr-un email sau nu.

GMail devine mai sigur

Separat de aceasta schimbare, cei de la Google vor afisa avatarul expeditorului unui email cu un semn de intrebare rosu deasupra sa in cazul in care acesta provine de la entitate a carui identitate este necunoscuta si email-ul nu a plecat dintr-un server securizat.

If you receive a message from, or are about to send a message to, someone whose email service doesn’t support TLS encryption, you’ll see a broken lock icon in the message. If you receive a message that can’t be authenticated, you’ll see a question mark in place of the sender’s profile photo, corporate logo, or avatar.

GMail indicator siguranta emailAvand in vedere ca nu toate serviciile de email folosesc sisteme de criptare SSL pentru mesaje, exista posibilitatea ca anumite persoane cunoscute sa apara ca fiind necunoscute sau potential periculoase, dar asta doar daca nu folosesc un serviciul de email mare, ci un server propriu.

Schimbarile anuntate de catre compania Google ar trebui sa devina vizibile in interfata GMail in urmatoarele ore sau zile, in functie de modul in care se propaga schimbarile.

GMail indicator siguranta email