Apple Watch va putea controla automat volumul iPhone

Apple Watch va putea controla automat volumul iPhone daca un brevet de inventie al Apple va fi implementat in ceasul inteligent in viitorul nu foarte indepartat, cei din Cupertino descriind noua tehnologie in detaliu in documentatia sa.

Conform celor de la Apple, Apple Watch va putea controla volumul iPhone astfel incat terminalul sa redea alertele din iOS mai tare sau mai incet in functie de zgomotul ambiental din locatia in care ne aflam, ajustarea fiind facuta fara ca iPhone-ul sa fie atins de noi.

Desi Apple nu descrie metoda prin care ar urma sa implementeze aceasta functionalitate, vorbim cel mai probabil despre unul sau mai multe microfoane care vor fi disponibile in ceas si vor inregistra nivelul de zgomot din preajma noastra.

Apple Watch are deja un microfon pentru a permite efectuarea de apeluri telefonice, insa va fi nevoie de implementarea a inca unuia, sau poate chiar a inca doua pentru a putea masura in mod corect nivelul de zgomot din preajma locatiei unui utilizator.

A desired alert volume can differ dramatically based on whether a user is in his office with his device on his desk or in a crowded subway with his device in his pocket. Despite these distinct preferences, a user can keep an alert volume fixed in order to avoid the inconvenience of changing the setting or due to forgetfulness. A wearable device is likely to be relatively exposed to the ambient air while it is being worn, while a host device might be exposed to ambient air or shielded to varying degrees from ambient air by a sonic “barrier,” depending on how it is being carried or stowed.

Zgomotele inregistrate de catre Apple Watch ar putea fi coroborate cu date despre zgomot preluate si de catre iPhone, iar nivelul de volum al smartphone-ului va fi ajustat in consecinta pentru ca alertele primite sa nu se auda foarte puternic.

In aceeasi masura si volumul asistentului personal Siri ar putea fi ajustat automat in functie de nivelul zgomotelor ambientale, astfel incat utilizatorii sa aiba parte de o experienta cat mai buna.

Other comparisons of sound can be used for other purposes, such as adjusting speech detection algorithms in the host device to account for environmental sounds that may interfere with speech detection.

Avand in vedere ca vorbim despre un brevet de inventie, nimeni nu stie cand sau daca va fi el implementat vreodata intr-un iPhone, asa ca ramane de vazut care vor fi planurile Apple pentru viitor.