Atentie la bateriile externe contrafacute

Bateriile externe sunt o necesitate pentru cei care sunt toata ziua plecati de acasa si nu au unde sa isi incarce smartphone-ul, majoritatea telefoanelor inteligente neavand o baterie suficient de buna pentru a functiona intreaga zi, mai ales daca au si peste 1 an de utilizare in spate.

Foarte multe magazine online vand baterii externe in Romania, iar in strainatate gasiti mii peste mii de modele, majoritatea avand preturi care incep de la cativa dolari si ajung pana la cateva sute de dolari, totul in functie de producator si capacitatea bateriei.

Printre toate bateriile externe de catitate existente pe piata exista si unele contrafacute, sau mai bine zis de o calitate indoielnica, ele promitand sa ofere o anumita functionalitate, insa in realitate nu ofera nici macar 10% din ceea ce promit producatorii lor.

In general aceste baterii externe sunt vandute fara branding, adica fara numele producatorului si in general au niste specificatii atat de pompoase incat iti vine greu sa crezi ca pot oferi ceea ce promit, dar totusi esti tentat sa le incerci.

baterie externa 50000 mAh

Pentru a vedea cam dat de buna este o baterie externa care promite ca inmagazineaza 50.000 mAh, dar costa doar 15 dolari, un website american s-a gandit sa cumpere produsul pentru a incarca un iPhone 6S de peste 20 de ori, insa a avut parte de o surpriza neplacuta.

Dupa conectarea terminalului iPhone 6S la bateria externa, ei au reusit sa faca o dubla incarcare completa inainte ca bateria externa sa ramana fara energie, asta desi ea ar fi trebuit sa poata inmagazina de peste 20 de ori mai multa energie decat bateria smartphone-ului.

baterie externa contrafacuta

Desfacand bateria au descoperit un produs tipic chinezesc, fara informatii despre producator, fara alte detalii privind capacitatea bateriilor, fara alte informatii care sa le dea de inteles ca in mana lor s-ar afla intr-adevar o baterie externa.

Concluzia este ca atunci cand vedeti o baterie externa care promite sa ofere peste 10.000 mAh la un pret foarte mic, ganditi-va de 2 sau 3 ori inainte de a cheltui banii pe acel produs.