Industria dezvoltarii de aplicatii genereaza venituri impresionante

Dezvoltarea de aplicatii pentru smartphone-uri si tablete a devenit o adevarat industrie, iar conform unei companii americane, in 2016 ar urma sa fie generati 50 de miliarde de dolari din aplicatii dezvoltate si distribuite pe diverse platforme pentru terminale mobile.

Cifra ar trebui sa ajunga la 101 miliarde de dolari pana in anul 2020, deci vorbim despre o dublare a veniturilor pe masura ce tot mai multi oameni vor folosi smartphone-uri si tablete in viata de zi cu zi pentru a naviga pe internet sau a discuta du civerse persoane.

In 2015 numarul total de descarcari de aplicatii s-a ridicat la 111 miliarde, insa pana in 2020 acest numar ar urma sa ajunga la 284 de miliarde, deci vorbim despre o crestere de peste 250% pe fondul unei cresteri serioase a ratei de adoptie a terminalelor inteligente.

Chiar daca vorbim despre simple previziuni asupra modului in care va evolua industria dezvoltarii de aplicatii, in formatiile s-ar putea dovedi a fi extrem de exacte intr-o lume in care oamenii descarca si folosesc din ce in ce mai multe aplicatii.

Apple’s iOS is set to retain its store leadership by gross revenue over the five-year period, while Google Play and third-party Android stores will expand their lead measured in downloads due to wider proliferation of devices.

Un alt aspect interesant este ca SUA a fost intrecuta de catre China in ceea ce priveste numarul de descarcari de aplicatii, insa cand vine vorba despre incasari lucrurile stau invers, cu putine sanse de schimbare pana in 2020.