Bugul 1 ianuarie 1970 – cum readuci iPhone-ul la viata ?

Saptamana aceasta v-am spus ca un bug al iOS blocheaza iPhone daca setati data 1 ianuarie 1970 din aplicatia Settings, Configurari, a dispozitivelor voastre, iar daca v-ati jucat cu acest bug si v-ati blocat terminalul, veti fi bucurosi sa stiti ca exista o rezolvare pentru el.

Mai exact, daca v-ati blocat iPhone-ul setand data 1 ianuarie 1970 pe el, atunci il puteti reporni daca il lasati sa se descarce complet sau daca il desfaceti si ii deconectati bateria de la placa de baza, ambele operatiuni rezolvand problema pentru oricine o intampina.

Avand in vedere ca un terminal care nu mai reporneste nu va fi usor de descarcat, va trebui sa aveti rabdare cu el daca nu stiti cum sa il desfaceti si sa deconectati bateria de la placa de baza a sa, asta desi procedura aceasta nu este foarte complicata daca aveti surubelnita necesara.

Daca veti incerca sa va folositi de bugul datei 1 ianuarie 1970 sa inlocuiti un terminal iPhone la un service, exista sanse foarte mari ca acolo sa se faca aceeasi procedura si terminalul sa va fie returnat, asa ca nu va ganditi ca puteti scapa de un terminal cu probleme in acest mod.

Bugul datei 1 ianuarie 1970 exista de ani de zile in iOS si compania Apple nu s-a obosit sa il rezolve pana acum, doar terminalele cu chip-uri de 64 biti fiind afectate deocamdata, insa probabil versiunea finala a iOS 9.3 nu va mai permite blocarea terminalelor iPhone in acest mod.