iPhone 7 va emite mai putine radiatii, iata de ce

iPhone 7 este in proces de dezvoltare in cadrul Apple, iar design-ul final al componentelor nu ar fi fost deocamdata ales, cei din Cupertino testand in momentul de fata un nou tip de protectie pentru componentele interne ale viitorului sau smartphone.

Mai exact, compania Apple ar acoperi toate chip-urile importante ale iPhone 7 cu o folie foarte subtire din metal care ar avea rolul de a bloca undele electromagnetice emise de catre acestea in timpul folosirii smartphone-ului de catre utilizatori.

Acoperirea componentelor iPhone 7 cu acest tip de folie va reduce interferenta electromagnetica si, conform publicatiei, ar trebui sa creasca inclusiv performantele terminalului in timpul utilizarii, insa acest aspect ramane de vazut daca va fi confirmat.

iPhone 7 va emite mai putine radiatii

Se pare ca Apple ar aplica acest scut pe chip-urile Bluetooth, WiFi, GSM, dar chiar si pe chip-ul A10 in care se ascunde procesorul, pana in prezent Apple aplicand o protectie de acest gen doar pe placa de baza si anumite contacte care fac legatura cu alte componente.

Apple is applying a technology that blocks off electromagnetic waves to iPhone 7. It is a measure to increase device’s performance while decreasing electromagnetic interference to major chips and to solve people’s fear on electromagnetic waves from smartphones.

Eliminarea interferentelor electromagnetice prin aplicarea acestei proceduri in iPhone 7 ar trebui sa reduca nivelul de radiatii emise de catre telefoane in timpul folosirii, publicatia asiatica afirmand chiar ca spatiu suplimentar ar putea fi disponibil in carcasa pentru componente mai bune.

StatsChipPac si Amkor sunt partenerii Apple care ar fi fost alesi pentru a aplica acest scut de protectie peste componentele importante ale iPhone 7, deci asamblarea terminalelor se va face cu componente care ofera deja protectie pentru utilizatorii finali.

According to industry on the 15th, Apple is applying EMI (Electro Magnetic Interference) Shield technology to variety of digital chips, radio frequency (RF), connectivity (wireless LAN, Bluetooth) chips and others that also include AP (application processor) and modems.

Apple a folosit aceasta tehnologie in Apple Watch-ul lansat in 2015 si se pare ca ea s-a dovedit a fi un succes, asa ca iPhone 7 urmeaza sa beneficieze de acelasi tratament in cursul acestui an si Apple va dori sa evidentieze acest lucru prin marketing-ul sau.

iPhone 7 va fi lansat in toamna acestui an.

6 COMENTARII

  1. 🙂 radiațiile electromagnetice sunt același lucru cu undele electromagnetice. Cred că vei învăța asta la clasa a XII-a.

  2. si undele elecromagnetice ce sunt ? Nu cumva radiatii…clasa a 11-a electromagnetizm, sa nu mai zic de faculateta de electronica si telecomunicatii…te invata acolo ce si cum

  3. Mihai, daca te dai filozof, macar fa-o bine.

    Radiatia reprezinta transmiterea energiei sub forma de particule sau unde. Prin urmare, particulele (ca si particula Alpha) sunt o componenta a radiatiei, dar nu sunt radiatie in sine. Cred ca inveti lucrurile astea prin clasa a XII-a, daca nu ma insel.

    Nu am auzit niciodata ca un ion sa fie radiatie… Un ion este un atom cu sarcina – sau +, deoarece a primit sau a pierdut unul sau mai multi electroni. Ionul nu este radiatie, ci emite radiatie.
    Undele electromagnetice sunt radiatii, lucrurile astea fac parte din bagajul de cunostinte generale ale unui om care termina liceul.

  4. Ok. Poate confirmă sau infirmă un absolvent de Politehnică. Eu am făcut ASE ul, însă din liceu știu ceea ce am scris. O zi făină!

  5. Salut Zaone (salutare tuturor) si scuze pt offtopic. Am un iphone 6 compatibil cu reteaua LTE a celor de la Digi si merge ok atat pe LTE cat si pe 3g, insa nu reusesc sa gasesc reteaua Digi.MobilR (adica roamingul cu Vodafone). O fi telefonul meu incompatibil sau mai trebuie facuta vreo setare? Am activat roamingul national (online) si cel de date (din setarile telefonului). Pe un telefon cu android se conecteaza pe roaming, deci fie Iphone-ul meu nu suporta acea frecventa fie nu fac eu ceva bine. A mai patit cineva asta?