iPhone 5se – Apple a contractat un nou partener pentru asamblare

Compania Apple a luat decizia de a contracta Wistron pentru productia iPhone 5se, cei din Cupertino incercand sa-si reduca dependenta de Foxconn, dar si problemele de productie generate de existenta unui singur partener cu acest tip de atributii.

Conform unor surse asiatice, Wistron va incepe productia iPhone 5se in perioada urmatoare si separat de el se pare ca doar Foxconn va mai asambla iPhone 5se, Pegatron ramanand cu productia unor modele vechi ale iPhone, dar si a unor tablete iPad.

Luna aceasta compania Apple a ales sa contracteze si compania Compal Electronics ca unul dintre producatorii tabletelor iPad Mini, Wistron ocupandu-se pana acum de laminarea panourilor tactile folosite in terminalele iPhone vandute in lumea intreaga.

Incepand de luna aceasta Wistron va fabrica si o cantitate redusa de terminale iPhone 5se, Apple testand capacitatea de productie a noului sau partener inainte de a ii acorda comenzi pentru a fabrica iPhone 7 in toamna acestui an.

Apple has been trying to separate its orders to different ODMs to avoid risks. In February 2015, the vendor added Compal Electronics as an iPad mini manufacturer, and Wistron to conduct iPhone touch panel lamination, and has recently outsourced a small portion of its new 4-inch iPhone orders to Wistron, looking to nurture Wistron to become an iPhone assembly house, according to some market watchers.

In toamna compania Apple intentioneaza sa le ofere celor de la Foxconn si Pegatron contracte pentru productia iPhone 7, in timp ce Wistron si Foxconn vor asambla iPhone 7 Plus, in ambele situatii taiwanezii de la Foxconn urmand a avea cea mai mare parte a productiei.

Miscarea facuta de catre compania Apple este logica deoarece cu trei parteneri care asambleaza terminale iPhone exista sanse mai mici ca stocurile sa fie afectate in perioada lansarilor, dar si ca multe terminale cu defecte sa fie lansate pe piata.