Telekom va oferi servicii 4G si 4G+ in roaming national prin reteaua Orange

Telekom va oferi servicii 4G si 4G+ in roaming national prin reteaua Orange, operatorul de telefonie mobila publicand un comunicat de presa prin care ofera detalii privind beneficiile de care beneficiaza el in baza parteneriatului cu Orange Romania.

Telekom le va oferi celor de la Orange posibilitatea de a ii utiliza infrastructura fixa pentru a lansa servicii de internet fix si televiziune fixa, iar in schimb prin roaming national le va permite propriilor clienti sa foloseasca retelele 4G si 4G+ ale Orange.

Conform celor de la Telekom, reteaua 4G si 4G+ a Orange Romania acopera 72% din populatia tarii si 96% din populatia urbana, deci ai sai clienti vor avea parte de servicii de calitate mult mai buna prin folosirea retelei celor de la Orange.

Conform Telekom, trecerea de la reteaua sa la reteaua Orange se va face fara intreruperi ale serviciilor si probabil utilizatorii vor vedea in status bar o informare conform careia se afla in reteaua celor de la Orange, o situatie similara fiind intalnita la Digi Mobil.

Mai multe detalii aveti in comunicatul de presa de mai jos.

Telekom Romania a încheiat un acord de roaming național cu Orange și oferă clienților săi servicii 4G și 4G+ la un nivel superior

Telekom Romania anunță o etapă majoră a strategiei sale de broadband mobil, ca urmare a unui acord de roaming național încheiat cu Orange România. În baza acestui acord clienții Telekom Romania vor putea utiliza rețeaua Orange 4G/4G+, beneficiind de acoperire extinsă și calitate superioară pentru serviciile 4G și 4G+.

Acordul de roaming național dintre Telekom Romania Mobile Communications S.A. și Orange România S.A. acoperă serviciile de date 4G și 4G+, precum și serviciile de voce prin intermediul rețelei LTE, oferind clienților Telekom o experiență superioară în utilizarea serviciilor de broadband mobil. Astfel, clienții Telekom Romania se vor putea bucura de tehnologiile de comunicații 4G și 4G+ chiar și atunci când nu se află în aria de acoperire a rețelei 4G a Telekom Romania Mobile. Acest lucru va fi posibil prin utilizarea rețelei Orange 4G/4G+, care acoperă 72% din populație la nivel național și 96% din populația urbană. Trecerea de la o rețea la alta se va face fără întreruperi și nu va presupune niciun cost suplimentar pentru utilizatori.

Beneficiile acestui proiect vor permite Telekom Romania să continue investițiile în regiunile neacoperite în prezent și să promoveze oferte și servicii competitive, în avantajul clienților.

Prin acest demers, Telekom Romania își consolidează oferta de servicii broadband printr-un avans semnificativ al serviciilor de comunicații 4G, în plus față de tehnologia de vârf FTTx care oferă clienților viteze de Internet de până la 1 Gbps și cele mai bune servicii de televiziune.

Independent de acordul de roaming național, Telekom Romania și Orange România au semnat, de asemenea, un contract de acces la rețeaua fixă urbană de fibră optică a Telekom. Acesta permite Orange să intre pe piața serviciilor de comunicații fixe și să ofere clienților săi Internet fix de mare viteză, precum și servicii TV îmbunătățite.

Formatul acestor proiecte, care au la bază cele două contracte, permite Telekom Romania și Orange România să concureze în continuare independent pe piață, în conformitate cu propriile politici comerciale și strategii de business.

Mai multe detalii privind ofertele comerciale care au la bază acordul de roaming național vor fi comunicate în perioada următoare.