Presedintii Google si WhatsApp il sustin pe Tim Cook in lupta cu FBI

Ieri compania Apple a fost in centrul atentiei pentru refuzul public de a compromite securitatea iOS pentru FBI, cei din Cupertino fiind obligati sa ajute agentia federala americana sa obtina acces la datele unui iPhone folosite de catre doi teroristi inaintea unui atac soldat cu uciderea a 14 persoane.

CEO-ul WhatsApp sustine ca l-a admirat pe Tim Cook pentru pozitia pe care a avut-o intotdeauna in ceea ce priveste securitatea utilizatorilor pletformei iOS, iar in aceasta lupta cu FBI este unul dintre sustinatorii puternici ai mentinerii datelor sigure in terminale.

In aceeasi masura, CEO-ul Google, Sundar Pichai, a afirmat ca pozitia pe care a luat-o Apple in fata celor de la FBI este extrem de importanta pentru siguranta datelor utilizatorilor in viitor si ca a sa companie va incerca prin orice metode sa convinga autoritatile sa nu impuna compromiterea securitatii iOS sau Android.

Cei doi presedinti reprezinta companii care ofera produse folosite de miliarde de persoane de pe planeta, iar asigurarea securitatii acestor persoane este importanta, in principal pentru a genera perceptia ca serviciile sunt sigure pentru folosire si nimeni nu va prelua date din ele in mod ilegal.

I have always admired Tim Cook for his stance on privacy and Apple’s efforts to protect user data and couldn’t agree more with everything said in their Customer Letter today. We must not allow this dangerous precedent to be set. Today our freedom and our liberty is at stake.

Singura Apple ar fi avut o lunga batalie de purtat impotriva guvernului american pentru mentinerea securitatii iOS la un nivel ridicat, insa impreuna cu Google, Facebook si alte companii, lupta devine mult mai usoara, guvernul american avand o presiune imensa pusa de catre aceste companii.