ReFlex – primul smartphone flexibil care te face sa-l doresti

ReFlex este primul smartphone flexibil dezvoltat vreodata pentru a fi cu adevarat util pentru utilizatorii din lumea intreaga, iar daca va uitati la clipul video de mai jos veti intelege de ce acest dispozitiv este extrem de important pentru evolutia smartphone-urilor flexibile.

Conform dezvoltatorilor sai, ReFlex este un smartphone format in principal dintr-un ecran flexibil care le permite utilizatorilor sa controleze interfata de utilizator nu doar prin atingeri, ci si prin modul in care indoaie ecranul, feedback tactil si audio potentand functionalitatea.

Drept exemplu pentru functionalitate este oferit citirea unei carti, rasfoirea paginilor fiind facuta prin indoirea ecranului in anumite unghiuri, vibratii si sunete reproducand destul de fidel modul in care facem acelasi lucru in viata reala cu o carte normala.

ReFlex este viitorul smartphone-urilor

Al doilea exemplu are in prim-plan jocul Angry Birds, utilizatorii putand simula folosirea unei prastii reale prin indoirea ecranului smartphone-ului si aruncarea pasarii spre elementele fizice din joc, ideea din spatele ReFlex fiind una extrem de interesanta.

When this smartphone is bent down on the right, pages flip through the fingers from right to left, just like they would in a book. More extreme bends speed up the page flips. Users can feel the sensation of the page moving through their fingertips via a detailed vibration of the phone. This allows eyes-free navigation, making it easier for users to keep track of where they are in a document.

ReFlex foloseste deocamdata un ecran flexibil OLED cu rezolutie 720p, el fiind produs de catre cei de la LG, Android 4.4 fiind folosit pentru a oferi functionalitate, o varietate de senzori atasati permitand interpretarea miscarilor facute de catre utilizatori.

ReFlex a fost dezvoltat de catre cercetatorii laboratorului de cercetari umane din cadrul universitatii Queen din Canada si desi deocamdata el arata destul de rudimentar, smartphone-uri de acest gen ar putea revolutiona modul in care folosim terminalele mobile zilnic.

6 COMENTARII

  1. Ce tâmpenie normal , nu se pune.
    Numai la Apple se iau in considerare aceste Invenții si după Comentați pe aici ca Samsung fura de la Apple.