Co-fondatorul McAfee sustine ca poate decripta orice iPhone

4

John McAfee este co-fondatorul celebri firme de securitate informatica McAfee, iar intr-un articol publicat ieri in website-ul unei publicatii americane a criticat indelung guvernul american pentru ceea ce incearca sa faca fortand Apple sa compromita securitatea iOS-ului.

John McAfee a afirmat ca el are angajati cei mai buni hackeri de pe planeta in compania sa si ca poate sa obtina acces la datele iPhone-ului pe care FBI-ul il are in posesie, in caz contrar el fiind dispus sa isi manance un pantof in direct la televizor.

Co-fondatorul McAfee sustine ca va decripta gratuit iPhone-ul pentru cei de la FBI si ca intreaga procedura va dura pana la trei saptamani pentru ca social engineering-ul sta la baza intregului proces, dar in final cei de la FBI vor avea un dispozitiv complet deblocat, fara ca Apple sa intervina.

De ce face John McAfee totul ? Ei bine pentru a evita adoptarea unor legi care sa oblige companiile americane sa creeze portite de acces in sistemele de operare oferite impreuna cu terminalele mobile vandute pe intreaga planeta, existenta lor punand in pericol securitatea utilizatorilor.

So here is my offer to the FBI. I will, free of charge, decrypt the information on the San Bernardino phone, with my team. We will primarily use social engineering, and it will take us three weeks. If you accept my offer, then you will not need to ask Apple to place a back door in its product, which will be the beginning of the end of America. I would eat my shoe on the Neil Cavuto show if we could not break the encryption on the San Bernardino phone. This is a pure and simple fact.

John McAfee este cunoscut ca fiind un om excentric, insa in aceasta situatie, e putin probabil ca el sa vorbeasca fara sa isi poata sustine afirmatiile si probabil procedura sa de spargere a terminalului are la baza ghicirea codului de siguranta in baza interactiunilor sociale ale teroristilor.