Prima Pagina iPhone Ce inseamna i-ul din denumirea iPhone ?

Ce inseamna i-ul din denumirea iPhone ?

Daca ati fost vreodata curiosi sa aflati ce inseamna i-ul din denumirea iPhone si a multor altor produse ale companiei Apple, ei bine Steve Jobs a oferit explicatii in diverse ocazii, cea mai veche dintre ele datand din ziua in care a fost prezentat primul iMac, in 1998.

Atunci Steve Jobs spunea ca principala utilitate a unui calculator pentru clienti este folosirea internetului, asa ca Apple a lansat iMac avand ca target principala utilitate a unui asemenea produs pentru consumatori, i-ul de la inceputul cuvantului sugerandu-le clientilor ca produsul este capabil sa se conecteze la internet.

Desi Steve Jobs a sugerat atunci ca principala semnificatie a i-ului din denumirea iMac este experienta grozava pentru navigare pe internet pe care produsul o ofera, el a explicat faptul ca literea ascunde si alte semnificatii foarte importante pentru compania Apple.

i de la internet

Mai exact, i-ul are rolul de a semnifica faptul ca produsul respectiv este unul individual, ca are rolul de a ajuta clientii sa descopere informatii, ca are rolul de a ii ajuta sa gaseasca inspiratie pentru ceea ce fac si ca ii ajuta sa indruma, instrui sa faca diverse task-uri.

Even though this is a full-blooded Macintosh, we are targeting this for the number one use that consumers tell us they want a computer for, which is to get on the internet — simply, and fast. And that is what this product is targeted for.’I’ also means some other things to us. We are a personal-computer company, and although this product is born to network, it also is a beautiful standalone product. We are targeting it also for education. They want to buy these. And it is perfect for most of the things they do in instruction.

Concluzionand, i-ul din denumirea iPhone, iPad, iPod, iMac, etc, are cel putin 5 semnificatii pentru compania Apple, iar desi cea principala are legatura cu internetul, nu trebuie sa uitam ca iPod-urile nu au aceasta functie si sunt in realitate produse individuale.

 • qwerty99

  Eu stiam ca vine de la “intelligent” 😂

 • dorian

  Inteligent se scrie cu un singur l.

 • dorian

  Ma scuzi, am înțeles greșit, e cu doi de l.

 • ediii

  I de la “i ” in engleză aducă Me adică eu , iPhone-ul meub

 • user

  INTELIGENT, -Ă, inteligenți, -te, adj. Înzestrat cu inteligență; deștept, ager la minte, pătrunzător. Care denotă inteligență (1). – Din fr. intelligent, lat. intelligens,

 • marius

  Articol preluat. Citit deja asta de dimineata pe playtech.

 • Vlad

  Illuminati confirmed

 • Mihai

  Semnele au fost mereu acolo.