Prima Pagina Apple Apple lupta cu FBI pentru viitorul iPhone

Apple lupta cu FBI pentru viitorul iPhone

Lupta companiei Apple cu FBI nu are in vedere doar vechile terminale iPhone, precum acel iPhone 5C aflat in posesia FBI in momentul de fata, el stand in centrul intregului scandal privind compromiterea securitatii iDevice-urilor care ruleaza sistemul de operare iOS.

Desi FBI a vorbit in cererile sale pentru decriptarea iPhone 5C despre faptul ca are nevoie de o portita de acces in iOS care sa permita deblocharea vechilor modele ale iPhone, compania Apple spune ca portita de acces ceruta de catre FBI afecteaza inclusiv actualele sau viitoarele modele ale iPhone sau iPad.

Un manager al companiei Apple a explicat faptul ca implementarea in iOS a unei portite de acces precum cea ceruta de catre FBI ar avea efecte asupra tuturor iDevice-urilor care ruleaza versiunea de iOS ce contine aceasta portita, deci practic toate terminalele vor putea fi deblocate de autoritati.

Aceasta este si intentia celor de la FBI, ei dorind sa aiba acces la orice fel de date din iDevice-urile companiei Apple fara sa fie nevoiti sa ceara permisiunea de a obtine acces la respectivele date, iar Apple se lupta sa ii impiedice sa obtina prin lege acest drept.

The executives — speaking on background — also explicitly stated that what the FBI is asking for — for it to create a piece of software that allows a brute force password crack to be performed — would also work on newer iPhones with its Secure Enclave chip. Apple’s executives said that the methods the FBI are ordering it to use in bypassing the iPhone’s security could be used as a template or master key that could unlock more devices in the future.

Problema cu tot ceea ce cere FBI este ca daca Apple va implementa o portita de acces in iOS pentru a accesa date in ideea de a le oferi agentiilor guvernamentale, hackerii vor putea sparge cheia de decriptare a iDevice-urilor si vor obtine singuri acces la date.

Apple incearca sa impiedice acest lucru si cu siguranta va reusi pentru ca are resursele necesare pentru a obtine tot ceea ce doreste, chiar si intr-o lupta directa cu guvernul american.

 • ediii

  Asta e de fațada, credeți ca nu l-au spart ei deja ? Vorbim de FBI .. Sunt atâția hackeri in lume , nu exista nu se poate !

 • Bashtanov

  Exista!
  Daca Apple aproba aceasta situatie! Nu se vor mai vinde terminale pe net, blocate icloud!
  Care sunt blocate si sunt puse la vanzare pe la 100€!
  Daca aproba asta, nu vor mai fi terminale blocate…
  Furi un telefon si il deblochezi 🔫
  Simplu!

 • iulian

  Eu nu cred ca Apple nu poate debloca propriul terminal si ios, doar ca nu vor sa creeze un “precedent”

 • marius

  Nu are nici o legătura cevdiscuta ei acolo cu telefoane blocate in Cloud servere Apple iCloud etc. Ca sa accesezi un cont de iCloud nu iti trebe acces la serverele Apple iti trb parola contului respectiv. Eu continui sa cred ca este un joc de imagine Apple sau au avut ei (Apple) ocazia sa afle ca ii va compromite cineva. Vb aia un secret care il știe încă o persoana nu mai este secret:) cum sa nu aibă acces la baza Apple cele mai importante servicii din state 🙂 hai ma ca deja subiectul asta devine ridicol mai urmează capatos sa facă ceva emisiuni pe tema asta Cya 👍