Samsung preia programul Apple de vanzare de smartphone-uri in rate

Va spuneam acum cateva luni ca Samsung va prelua programul initiat de compania Apple in toamna anului trecut pentru a-si vinde smartphone-urile in rate, corenii incercand prin aceasta metoda sa creasca substantial vanzarile Samsung Galaxy S7 si S7 Edge.

Exact precum in cazul programului Apple, utilizatorii vor avea posibilitatea de a cumpara Samsung Galaxy S7 si S7 Edge cu un avans si 12 sau 24 de rate lunare platite la compania coreeana, ideea in sine fiind foarte buna, insa cei de la Samsung par sa fie mai lacomi decat Apple.

Mai exact, Samsung percepe o dobanda de 14.9% pentru acest program de vanzare a Samsung Galaxy S7 si S7 Edge in rate, astfel ca utilizatorii platesc in final mai mult pe smartphone-urile care urmeaza s ale intre in proprietate abia la 2 ani dupa achizitie.

Compania Apple nu percepe vreo dobanda pentru vanzarea terminalelor sale in rate, iar faptul ca in programul Samsung se percepe asa ceva este neobisnuit, insa schimbarea are cel mai probabil legatura cu partenerii care finanteaza achizitiile si percep ratele de la clienti.

Cash Price is £569.00. Deposit is £56.90. Amount of credit is £512.10. Term is 24 months. Representative APR & rate of interest is 14.9% p.a. (fixed). Monthly payment is £24.58. Total amount payable is £646.82.

In Marea Britanie, spre exemplu, utilizatorii care cumpara Samsung Galaxy S7 in rate vor plati la final cu 78 de lire mai mult decat pretul de baza al smartphone-ului, diferenta fiind data in principal de dobanda perceputa pentru participarea la acest program.

Acestea fiind spuse, iata ca nu doar in cazul Apple exista lacomie.