Tim Cook confirma dezvoltarea masinii Apple

Tim Cook a confirmat proiectul pentru dezvoltarea unei masini in cadrul unor laboratoare detinute de catre compania Apple, CEO-ul celor din Cupertino sustinand ca Apple nu este inca pe deplin hotarata ca un asemenea produs ar trebui sa fie lansat de ea pe piata.

Cook a afirmat ca Apple deocamdata doar exploreaza ideea de a lansa o masina pe piata, deci a dezvoltat un prototip pe care il testeaza, asta desi a angajat peste 1000 de oameni pentru proiect, multi fiind fosti ingineri care au lucrat la diversi producatori de automobile.

Tim Cook a afirmat ca Apple inca nu cheltuie sume exorbitante de bani pentru a explora ideea de a construi o masina care sa fie lansata pentru publicul larg, insa in momentul in care o va face lumea va sti ca ea este foarte interesanta de lansare aunui asemenea produs.

Practic, Tim Cook incearca sa dea de inteles ca ne aflam la multi ani distanta de aparitia unei posibile masini si stiam ca termenul pentru lansarea sa este 2018 – 2019, insa Apple cheltuie sume serioase de bani pentru a dezvolta o masina, chiar daca totul este in stadiul de prototip.

We don’t have to spend large amounts to explore. So I can’t talk about this certain area that you’re talking about. But when we start spending large amounts of money, we’re committed at that point. But we explore things with teams of people. And that’s a part of being curious […] Once we start spending gobs of money—like when we start spending on tooling and things like that—we’re committed … 

Ca sa fiu sincer, sunt uimit ca Tim Cook a recunoscut pentru jurnalisti ca Apple a dezvoltat prototipul unei masini si ca investeste in explorarea ideii de a lansa un asemenea produs, insa iata ca Apple are nevoie si de informatii care sa distraga atentia lumii de la lupta cu FBI.