Prima Pagina smartphone Ce risti daca tii smartphone-ul in buzunar cand te plimbi

Ce risti daca tii smartphone-ul in buzunar cand te plimbi

Majoritatea barbatilor care detin un smartphone au obiceiul de a isi tine terminalul in buzunarul pantalonilor in timp ce se plimba sau calatoresc, iar un nou studiu afirma ca aceasta practica este periculoasa, indiferent daca tinem terminalul in buzunarul stang sau drept.

Un studiu derulat de catre cercetatori din Israel a dezvaluit faptul ca barbatii care tin smartphone-ul in buzunarul pantalonilor sau vorbesc la el timp de o ora risca sa afecteze calitatea spermei si sa aiba probleme in a concepe un copil.

Conform studiului, 47% dintre barbatii care tin telefoanele la mai putin de 50 de centimetri de zona genitala au sperma de o calitate inferioara celei a unui barbat obisnuit, in cazul barbatilor care nu tin smartphone-urilor in buzunar pantalonilor procentul scazand la doar 11%.

Probleme exista si pentru cei care vorbesc la telefon mai mult de o ora pe zi, ei avand sanse de 2 ori mai mari sa fie afectati de aceasta problema decat cei care vorbesc la telefon pentru mai putin de o ora pe zi, rezultatele studiului fiind destul de ingrijoratoare.

The study revealed that men who chatted on the phone for more than an hour daily were twice as likely to have low sperm quality as those who spoke for less than an hour, while those who talked on the phone as it charged were almost twice as likely to suffer problems. It also found that 47 per cent of men who kept their phones within 20 inches of their groin had sperm levels that were seriously affected, compared with just 11 per cent of the general population.

Daca obisnuiti sa vorbiti la telefonul mobil in timp ce se incarca sau daca tineti terminalul aproape de capul vostru in timpul noptii, ei bine riscul de a suferi de aceleasi probleme este la fel de mare, asa ca ar fi bine sa va lasati terminalele ceva mai departe de cap cand dormiti.

Studiul a fost derulat de universitatea Technion din Haifa pe 106 barbati.

 • Srb Srb

  Se stia de ceva timp sau trebuia sa se stie fara cercetari…
  Oricum mai este si problema ca daca tii un telefon non premium dar mare in buzunar risti sa fii luat la misto.
  Am vazut o faza la care Viorel isi tinea Note in buzunarul drept si se vedea ca era note ca nu intra cu totul in pantaloni si lumea de pe strada a inceput sa rada de el cum ca nu isi permite Vertu si merge cu plastice pe langa organul cel mai de pret al barbatului !?!

 • ninel

  am auzit ca daca mergi pe partea dreapta a strazii,sensul de dus,nu de venit,iti cresc picioarele mai repede…wtf,in ziua de azi toate prostiile sunt cancerigene sau pline de prostie cronica…

 • Ionel Aviatorul

  Da bai au dreptate astia… Sa le fac o scrisoare sa imi trimita banii pe ultimepe chiuretaje…

 • theBeast

  @srb srb …..sa inteleg ca doar cine are ios poate sa se plimbe cu el in buzunar….fac mishto cei cu chinezarii(iphone)de coreeni?interesant…

 • Srb Srb

  ma refeream la vertu, iar vertu are android..asa ca chestie

 • mihai_ngm

  Noroc ca am picioarele lungi😂😂o sa il bag in sosete.

 • bogdan

  Dacă ți o tabletă în buzunar riști o omletă

 • Ionel Aviatorul

  😂😂😂

 • nelu_atb

  Foarte la subiect toti😀

 • bacelliviu

  Il tin in buzunar de cand ma stiu.o data am lasat in femeie si din prima a ramas .vrajeli de stiri

 • rundown

  @liviu ce marca de tel ai? :)) oricum daca ai munitia buna, nu ai de ce sa iti faci griji. Cand o sa ajungi sa tragi cu gloante oarbe atunci vei sti ca se trage de la asta

 • Viorel Predatorul

  Se referea la “Văr-tu”, iar “Văr-tu” are android..asa ca chestie

 • Viorel Predatorul

  SrbS, in ultima parte a comentariului tau incepi cu o afirmatie si termini cu o intrebare. Ce e pana la urma? :)))
  Tu nu vezi ca nici macar nu poti scrie corect si inteligibil un text amarat?
  Faci niste glumite de puber plin de cosuri. Pe la clasa a 8a mai auzi asa glume, si rad pustanii de le sare camasa de pe ei.

 • Srb Srb

  Daca as scrie corect poate nu as mai fi trol
  Daca as scrie total gresit orice, nu m-ai mai baga in seama
  Si se termina cu !?! Dar nu cunosti aceasta tonalitate

 • Srb Srb

  Nu eu am nick de kid