Ce risti daca tii smartphone-ul in buzunar cand te plimbi

Majoritatea barbatilor care detin un smartphone au obiceiul de a isi tine terminalul in buzunarul pantalonilor in timp ce se plimba sau calatoresc, iar un nou studiu afirma ca aceasta practica este periculoasa, indiferent daca tinem terminalul in buzunarul stang sau drept.

Un studiu derulat de catre cercetatori din Israel a dezvaluit faptul ca barbatii care tin smartphone-ul in buzunarul pantalonilor sau vorbesc la el timp de o ora risca sa afecteze calitatea spermei si sa aiba probleme in a concepe un copil.

Conform studiului, 47% dintre barbatii care tin telefoanele la mai putin de 50 de centimetri de zona genitala au sperma de o calitate inferioara celei a unui barbat obisnuit, in cazul barbatilor care nu tin smartphone-urilor in buzunar pantalonilor procentul scazand la doar 11%.

Probleme exista si pentru cei care vorbesc la telefon mai mult de o ora pe zi, ei avand sanse de 2 ori mai mari sa fie afectati de aceasta problema decat cei care vorbesc la telefon pentru mai putin de o ora pe zi, rezultatele studiului fiind destul de ingrijoratoare.

The study revealed that men who chatted on the phone for more than an hour daily were twice as likely to have low sperm quality as those who spoke for less than an hour, while those who talked on the phone as it charged were almost twice as likely to suffer problems. It also found that 47 per cent of men who kept their phones within 20 inches of their groin had sperm levels that were seriously affected, compared with just 11 per cent of the general population.

Daca obisnuiti sa vorbiti la telefonul mobil in timp ce se incarca sau daca tineti terminalul aproape de capul vostru in timpul noptii, ei bine riscul de a suferi de aceleasi probleme este la fel de mare, asa ca ar fi bine sa va lasati terminalele ceva mai departe de cap cand dormiti.

Studiul a fost derulat de universitatea Technion din Haifa pe 106 barbati.