Prima Pagina Romania Romanii vorbesc 251 minute lunar si consuma 167 MB trafic de internet...

Romanii vorbesc 251 minute lunar si consuma 167 MB trafic de internet mobil

Un roman vorbeste in medie 251 de minute lunar la telefonul mobil, consuma 167 MB trafic de internet mobil si trimite 74 de SMS-uri, majoritatea in propria retea, conform ANCOM, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Cei de la ANCOM au obtinut aceste informatii prin intermediul aplicatiei proprii care permite compararea ofertelor telecom din tara noastra, iar in infograficul de mai jos veti vedea informatii detaliate privind modul in care romanii folosesc serviciile de telefonie mobila.

Daca un roman consuma in medie destul de putine beneficii dintr-un abonament de telefonie mobila, un utilizator intensiv vorbeste 753 de minute pe telefonum mobil, consuma 501 MB de trafic de internet mobil si trimite 222 de SMS_uri, deci de 3 ori mai mult decat un utilizator obisnuit.

In cazul utilizatorului obisnuit minutele vorbite in afara retelei proprii reprezinta doar 20% din total, in timp ce in cazul utilizatorului intensiv procentul se apropie de 25%, deci cei care folosesc telefoanele mobile mai intens, procente similare fiind valabile in cazul SMS-urilor.

profil utilizatori telefonie mobila internet romania 1 - iDevice.ro

Conform celor de la ANCOM, traficul facut de catre utilizatori in afara propriei retele a crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar aceasta schimbare ar putea avea legatura cu promotia Vodafone care a generat atat de multe probleme printre competitori.

In general datele de acest gen au la baza un sample foarte mic de utilizatori pentru ca putina lume foloseste website-urile celor de la ANCOM, asa ca sunt curios cat de bine va reprezinta pe voi aceste date care vor fi luate de bune de operatorii telecom.


 

Un român apelează în medie 251 minute lunar de pe telefonul mobil

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a  actualizat pe Veritel.ro – aplicația de comparare a ofertelor telecom – valorile de consum care configurează profilul utilizatorului ocazional, mediu și intensiv de servicii de telefonie mobilă și internet pe mobil din România, pe baza celor mai recente date statistice prelucrate de Autoritate, aferente primului semestru al anului 2015.
Conform datelor ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie mobilă și internet pe mobil configurat pe Veritel.ro consumă lunar 167 MB trafic de internet mobil, trimite 74 de SMS-uri naționale (dintre care 64 în rețea proprie și 10 în afara rețelei) și sună în medie 251 de minute de pe terminalul propriu atât în rețea (193 de minute), cât și în afara rețelei (58 de minute).
Un utilizator ocazional de telefonie mobilă și internet pe mobil consumă lunar 56 MB trafic de internet, trimite 24 de SMS-uri naționale (din care 21 în rețea proprie și 3 în afara rețelei) și sună în medie 83 de minute de pe terminalul propriu atât în rețea (64 de minute), cât și în afara rețelei (19 minute).
Utilizatorul intensiv de telefonie mobilă și internet pe mobil consumă lunar 501 MB trafic de internet, trimite 222 SMS-uri naționale (din care 192 în rețea proprie și 30 în afara rețelei) și sună în medie 753 de minute de pe terminalul propriu atât în rețea (579 de minute), cât și în afara rețelei (174 minute).
Comparativ cu profilul de consum al utilizatorului configurat pentru perioada anterioară, se remarcă o creștere a traficului în afara rețelei pe toate segmentele de consum, pe fondul reglementării de către ANCOM a valorii maxime practicate de operatori pentru tarifele de terminare a apelurilor în rețelele mobile și corelat cu axarea operatorilor mobili pe oferte cu minute nelimitate sau naționale incluse.
Totodată, pe www.veritel.ro au fost actualizate și valorile de consum pentru utilizatorul ocazional, mediu și intensiv de telefonie fixă. Potrivit datelor statistice centralizate de ANCOM, utilizatorul mediu de telefonie fixă apelează lunar 45 de minute în rețea și 33 de minute în afara rețelei.
Aceste profiluri pre-stabilite, bazate pe datele statistice referitoare la consumul de servicii de comunicații electronice din România în primul semestru din 2015, au fost introduse în Veritel.ro pentru a ușura configurarea ofertei căutate. Pentru a afla cu exactitate care este cea mai potrivită ofertă telecom pentru nevoile proprii de comunicare, utilizatorii Veritel.ro își pot configura ei înșiși consumul mediu lunar, plecând sau nu de la aceste profiluri predefinite
Folosind aplicația Veritel.ro utilizatorii pot afla în trei pași simpli care sunt cele mai avantajoase oferte de telefonie și internet fix și mobil: aleg categoria de servicii, introduc estimările de consum și primesc o listă cu primele 25 de planuri tarifare în ordinea crescătoare a prețului. În momentul afișării rezultatelor ei primesc și alte detalii relevante, precum durata minimă a contractelor, penalități în caz de reziliere sau informații privind eventuale promoții.
Veritel.ro este un instrument independent și necomercial dezvoltat de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații în beneficiul utilizatorilor de servicii telecom din România. Accesul la această aplicație este gratuit și nu este condiționat în niciun fel, utilizatorii având acces rapid la toate ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicații din România.
 • Bogdan

  Dacă un utilizator intensiv consumă in medie de 500MB pe luna apăi eu atunci ce utilizator sunt daca consum in medie de 3-4GB net pe luna ? 😂😂😂

 • radu

  Eu consum 10 mii de minute in medie si net Nu am idee dar destui GB

 • V.P

  Luna trecuta 10000MB iar luna asta am toate sansele sa repet performanta de luna trecuta .

 • adikenzie

  Nu prea cred ca sunt corecte statisticile:)) eu consum cam 4-5GB

 • Dan.B

  Ba da posibil sa fie corecte statisticile. E vorba de o medie. Un utilizator poste consuma 10 mb de net si un altul consuma 1gb de net

 • alexandru20

  Eu am nevoie de cel puțin 5-6 gb de net si 500 de min naționale ca sa imi acopere nevoile lunare

 • nelu_atb

  Pff 10000 -4-5gb hai serios

 • Michael

  Descarcati torrente pe tel sau ce faceti?

 • calin

  Eu consum lunar tot abonamentul de net, adică 10gb 😂😂

 • dominic

  Foarte multi nici nu au net, habar nu au ce e ala! Altii consuma cu zecile de gb. Asa iese media

 • asc

  Apel cam peste 300min in retea, 100min nationale, 250 min internationale si 3gb de net, pe luna. Orange

 • chis

  Credit 0.00 Euro expira la 14/01/2017. Din Bonus1000 (expira la 28/02/2016) mai ai: 1000.00 MB/min nationale si intl fix UE/SMS nat; Din Bonus500 (expira la 26/02/2016) mai ai: 392.85 MB/min nationale si intl fix UE si SMS nat; Din Oferta YOU (reinnoire la 26/02/2016, cost 6.00 Euro) mai ai: Nelimitat minute si SMS in retea + 100 min intl mobil (It/Sp/Ger/UK/Fr/Pt/Ung) + 2000.00 MB/min nationale si intl fix UE/SMS nat; Din Bonus10GB (expira la 02/03/2016) mai ai: 5.87GB internet mobil;Ai minute nelimitate catre numerele preferate din Vodafone Italia Spania (expira la 26/02/2016). Din Bonus Vorbesti Net primesti (expira la 06/03/2016) mai ai: 2.04GB internet mobil. Poate faceti un calcul sa vedeti cat net am eu si cat consum

 • rpm

  am consumat 18-19 gb intr-o luna, fara acces la wi fi

 • rpm

  momentan am nevoie de 6-8 gb, ascult muzica in masina… bluetooth ce sa faci

 • V.F.

  Eu consum in medie cam 100 min, 0 mesaje si vreo 20-30gb internet. Majoritatea persoanelor pe care le cunosc prefera sa vorbeasca prin facetime audio sau whatsup (mai nou). Calitatea apelurilor prin aceasta modalitate este net superioara fata de ceea ce ofera operatorii nostri.

 • nelu_atb

  De unde aveti voi atata net mai nene sunteti tari (laudarosi ) pe bune

 • rundown

  Pai normal ca e nevoie de muzica in masina:)) oricum pute de 4G-
  ul in toata tara si isi permite lumea trafic mai ales in RDS sa nu mai zic de vodafone.
  Aici in Germania e saracie mare la net. De exemplu eu platesc la Lebara 15 eur lunar pt 3 gb de net si aia amarati de 21 mbs, ceva in genul. Daca vrei ceva mai bun, este dupa colt chioscul celor de la O2 care ofera 500-1000 mb in 4G pentru vreo 35-40 de eur

 • t0rrent82

  In UK eu platesc £24 pe luna la abonament cu 4GB de net LTE si nelimitat minute si SMS-uri nationale. Pentru UK e “ieftin” ce am eu acum.

 • macheavel

  Eu 2gb de net nu mai am de acum 3 zile si mai am 2 saptamani pana vin iar cu viteza mare !

 • Pingback: Digi Mobil are 2 milioane de abonati | iDevice.ro()