CEO-ul Fiat: dezvoltarea unei masini este o “boala” a Apple

Probabil plictisit de faptul masinile Fiat Chrysler nu mai au parte de atentie atat de mare, CEO-ul grupului, Sergio Marchionne, a vorbit intr-un interviu despre masina Apple si despre dificultatile pe care cei din Cupertino le vor intampina inainte ca masina sa ajunga pe piata.

Sergio Marchionne le-a recomandat celor de la Apple sa se intinda in pat inainte de a se apuca de dezvoltarea unei masini Apple deoarece bolile de acest gen vin si trec, nu sunt letale, iar companii precum Apple isi vor reveni foarte usor dupa trecerea lor.

CEO-ul Fiat Chrysler a afirmat ca dezvoltarea de automobile este o afacere complexa, iar Apple ar trebui sa intre intr-o colaborare cu un producator existent in loc sa se apuce sa-si dezvolte propria masina, lucru spus anterior si de alti presedinti ai unor grupuri ce produc automobile.

Daca nu am fi avut antecedente de acest gen inaintea lansarii iPhone, am putea spune ca oamenii acestia se plictisesc acasa, insa in realitate unii probabil sunt ingrijorati de faptul ca o masina Apple ar putea atrage atentie si bani care nu ar mai ajunge in buzunarele lor.

If they have any urges to make a car, I’d advise them to lie down and wait until the feeling passes. Illnesses like this come and go, you will recover from them, they’re not lethal.

Sergio Marchionne afirma ca actualii producatori de automobile au suficient de multe resurse pentru a fabrica o masina Apple, cel mai prbabil in cantitati limitate, recomandarea sa fiind ca Apple sa aleaga una dintre companiile cu renume pentru a-si face masina electrica.

Problema pentru cei ca Sergio Marchionne este ca Apple are atrage interesul unui numar extrem de mare de oameni si ca odata lansata, masina Apple va afecta vanzarile unor producatori, cel putin in segmentul de automobile electrice.