Prima Pagina masina Apple CEO-ul Fiat: dezvoltarea unei masini este o “boala” a Apple

CEO-ul Fiat: dezvoltarea unei masini este o “boala” a Apple

Probabil plictisit de faptul masinile Fiat Chrysler nu mai au parte de atentie atat de mare, CEO-ul grupului, Sergio Marchionne, a vorbit intr-un interviu despre masina Apple si despre dificultatile pe care cei din Cupertino le vor intampina inainte ca masina sa ajunga pe piata.

Sergio Marchionne le-a recomandat celor de la Apple sa se intinda in pat inainte de a se apuca de dezvoltarea unei masini Apple deoarece bolile de acest gen vin si trec, nu sunt letale, iar companii precum Apple isi vor reveni foarte usor dupa trecerea lor.

CEO-ul Fiat Chrysler a afirmat ca dezvoltarea de automobile este o afacere complexa, iar Apple ar trebui sa intre intr-o colaborare cu un producator existent in loc sa se apuce sa-si dezvolte propria masina, lucru spus anterior si de alti presedinti ai unor grupuri ce produc automobile.

Daca nu am fi avut antecedente de acest gen inaintea lansarii iPhone, am putea spune ca oamenii acestia se plictisesc acasa, insa in realitate unii probabil sunt ingrijorati de faptul ca o masina Apple ar putea atrage atentie si bani care nu ar mai ajunge in buzunarele lor.

If they have any urges to make a car, I’d advise them to lie down and wait until the feeling passes. Illnesses like this come and go, you will recover from them, they’re not lethal.

Sergio Marchionne afirma ca actualii producatori de automobile au suficient de multe resurse pentru a fabrica o masina Apple, cel mai prbabil in cantitati limitate, recomandarea sa fiind ca Apple sa aleaga una dintre companiile cu renume pentru a-si face masina electrica.

Problema pentru cei ca Sergio Marchionne este ca Apple are atrage interesul unui numar extrem de mare de oameni si ca odata lansata, masina Apple va afecta vanzarile unor producatori, cel putin in segmentul de automobile electrice.

 • c026radco

  Despre Tesla oare ce are de zis? Ca au invins boala?

 • Srb Srb

  Asa este viorel, diferenta este doar cea a numarului de componente si nicidecum si cel si al marimii lor.
  Una este un telefon si ale lui componente la dimensiuni de 150×708 si alta este de 5metrix2metrix1.5metri
  Mai vorbim cand or fi aceleasi dimensiuni.
  Aici vorbesc doar de componente pe foaie, cealalta afirmatie este foarte logica si nici nu trebuie sa o spui ca sunt sigur ca o stie oricine care are intre 5-6 ani de zile si cei de 90 ani. Si un avion este mai complex ca o masina si tot asa.

 • Viorel Predatorul

  Srb, Apple nu prea are experienta la “mecanica”. Apple este o companie de software, care printre altele mai produce si hardware, exact asa cum ai scris tu: “designed in California, assembled by others”.
  Apple ar putea cumpara masina facuta de altii, si sa ii puna emblema cu marul, cu un adaos comercial de 300%. Altii s-au trezit mai devreme: Google, Tesla, in timp ce altii cu traditie de peste 100 ani sunt foarte bine infipti pe piata.

 • Mihai

  Sunt câțiva producători care fac mașini în garaj și ce masini. Așa ca asta cu complexitatea îl prostește pe un om mai puțin informat.

 • Srb Srb

  eu ce am zis… ce apple face un smartphone? nu, foxconn il face, ce apple face display? nu, samsung sau lg
  la fel va fi si cu masina, simplu. designul va fi made in California restul in Germany sau Usa probabil

 • Orion4tech

  Nu produc hardware ci dau spre asamblare computere si telefoane.
  Sunt o multime de firme necunoscute care fac exact acelasi lucru.

  iti dai seama ce mare chestie este sa dai spre asamblare un telefon daca ceva firma necunoscuta din Franta s-a prezentat la inceputul anului cu primul Smartphone dotat cu un Snapdragon 820.

 • bogdan

  Fraților nu contează, ce are și ce nu are, important este ca o sa fie concurenta, dacă mergem după ideile din comentarii atunci înseamnă că nu facem nimic dacă nu avem experiență lăsăm doar pe unu doi sa producă mașini ca iei au experienta, alții dece sa nu încerce? experienta vine cu timpul și poate vine și o inovație o noua tehnologie, nu uitați ca Apple lucrează cu ingineri care au experienta în lumea automobilelor ei doar unesc câteva ramuri : automobil + tehnologi de comunicații + inovații + etc, nu e nimic ieșit din comun în fiecare ramura are experți

 • Viorel Predatorul

  Exact asta am afirmat si eu: “Designed in California by Apple, assembled by others”. Totusi ei fac designul procesorului. In rest, absolut nimic: memoriile sunt Samsung, ecranele sunt Samsung, LG sau altii, asamblarea Foxconn, etc.

 • Viorel Predatorul

  Pai asa, Apple nu mai are nicio contributie. Si tu poti cumpara un buldozer pentru firma ta de constructii, pui sigla “Srb Srb”, si spui ca esti producator de buldozere. Partea de software poate fi 1% din totalul a ceea ce inseamna constructia unui autoturism.
  Constructia inseamna multe altele: design de motor, suspensii, directie, transmisie, etc etc etc etc. Daca Apple vine doar cu softul, nu inseamna ca au construit o masina, ci inseamna ca au pus in vanzare un model sub brand propriu.

 • Viorel Predatorul

  Sigur Mihai, bine ai revenit… Chiar te rog sa imi spui si mie ce producator face masini in garaj, si sa cercetezi putin daca au experienta in constructia de masini sau nu.

 • Srb Srb

  Nu, ma refeream la faptul ca zici ca Apple nu stie sa faca o masina. Apple nu este o persoana, este o comapanie condusa de oameni. Deci daca Apple ar cumpara toti oamenii de la mercedes, de la o companie ce stie sa faca osx sau ios se transforma intr-o comapanie ce stie sa faca masini

 • Srb Srb

  Da, nu avea, din cauza aceasta a angajat 1000 ingineri, acuma are.

 • Viorel Predatorul

  Greșești! Inginerii ăia trebuie să reinventeze mașina, ceea ce este extrem de greu, și aproape imposibil să o refacă din prima încercare la calitatea Mercedesului actual.
  A spus careva că Apple va face mașină autonomă? Eu știam că va face o mașină normală, condusă de om.

 • Viorel Predatorul

  1000 de ingineri nu sunt suficienți să reinventeze imediat o mașină. Producătorii consacrați au experiență și baze de date uriașe. Cred că pentru o mașină ca Mercedes B Class, documentația încape pe vreo 50.000 pagini A3. Inginerii ăia nu știu pe de rost, trebuie să reinventeze.

  În plus, există patente la greu în industrie. Industria asta este una dintre cele caracterizate de “bariere de intrare”, iar cele mai mari bariere sunt know-how-ul și capitalul angajat. La ambele Apple stă destul de slăbuț, dar se bazează pe fidelitatea fanilor.

 • Srb Srb

  sunt sigur ca mercedes trag cu masinile normale cat pot nu ca nu ar fi putut sa aduca pe piata deja masina autonoma. apple pur si simplu impinge sa treaca si restul in viitorul apropiat

 • Srb Srb

  mercedesul actual nu este o masina autonoma. iar inginerii aia daca sunt experti stiu pe de rost orice masina normala, clasica. Si da apple vrea sa faca masina autonoma si nu normala. Eu asa am inteles din tot ce am citit.
  E prea extrem cand zici sa reinenteze, crede-ma tot 4 roti va avea doar ca se va conduce singura datorita unui soft, sper eu perfect care sa nu iti puna viata in niciun fel de pericol. Deja mercedesul e f aproape. Pur si simplu de ex pe autostrada setez viteza eu, si pana la destinatie daca benzile sunt bine marcate, te duce fara nicio problema, daca vrei sa depasesti dai semnal, el se asigura, ia de volan in directia unde ai semnalizat. banuiesc ca nu mai are rost sa vorbim de cruise control, care il cunosc toti

 • cosminC

  Audi , Bmw, Mercedes chiar si VW au o functie autonoma. Nu apple inventeaza asta! Din cauza legislatiei nu exista masina autonoma! Pt 20 de secunde fiecare masina de mai sus merge singura! Vireaza, franeaza, accelereaza! Dupa 20 de secunde te anunta sa pui mana pe volan ! Urmariti clipuri viteo cu masinile pe drumurile nationale! Nu concepte! Masini care au functia asta! Daca te informezi afli ca tehnologia exista softul il au, senzorii si camerele sunt. Lipseste legislatia si cum e in romania infrastructura! Si repet! Apple nu va avea o linie de productie cum nu are nici pt multe alte produse! Apple va bate palma cu un producator auto! Cand va aud ca o masina clasica o construesti cum bati din palme ca tot 4 roti are..:)) imi vine sa rad..:))) ca sa fie autonoma e problema..:))) aia e ultima problema..:))) crede ti ma exista tehnologia pt o masina autonoma si chiar merge pt 20-30 secunde singura! Mercedes a pus din 2013 pe Noul S. Audi A8 are din 2013. Noul Passat din 2015! Exista filmare cu Passatul pe youtube in romania pe drum national.. Merge singura ia curbele singura! Nu i nimicc nou! Dar sa faci o masina confortabila , fiabila, gandit fiecare milimetru.. Cu indice aerotinamic, centre de greutate proiectarea de mecanica testarea ei in toate conditiile de pe lume si apoi facute schimbatilw necesare.. Si multe alte lucruri! Voi credeti ca apple o sa ne cheme in service pt update ca la iphone in fiecare luna?:))))) masina nu i un telefon! E o chestie a dracu debserioasa! Care pt multi inseamna o chestie cu 4 roti clasica!!!:))))))))) wtf!? Ce o sa zica apple cand apesi pedala si nu ai frana!? Ca a avut un Bugs si de aceea ai murit!?:))) oameni buni! Apple nu e dumnezeu pe pamant! Sunt buni , au bani, dar facem pariu ca masina care o coc de atat timp va fi produsa de un producator de masini! Fara un producator de masini nu vor reusii. Si daca reusesc va costa 500.000€ o masina! Sinprefer un Lamborghinii, un Ferrari.. Si tot asa! Nu ca mi as permite..:)))