Riscurile la care te expui cand foloseste un smartwatch chinezesc

Daca sunteti interesati sa cumparati un smartwatch doar de dragul de a avea un asemenea dispozitiv la mana, ei bine va recomand sa fiti foarte atenti pe ce cheltuiti banii, altfel riscati sa deveniti o victima a unor companii interesate doar sa fure date persoanale ale oamenilor.

O companie specializata pe securitate informatica a dezvaluit recent ca un smartwatch de 17 dolari, pentru care era necesara instalarea unei aplicatii speciale pentru sincronizare cu iOS sau Android, transmitea date preluate din terminale catre un server necunoscut din China.

Partea care ar trebui sa ridice semne de intrebare pentru orice persoane are la baza faptul ca link-ul pentru descarcarea aplicatiei dedicate smartwatch-ului testat era scris pe o foaie de hartie aflata in pachetul dispozitivului si vorbim aici doar despre un IP, nu si despre un domeniu.

Practic toti cei care cheltuie putini bani pe smartwatch-uri necunoscute si descarca aplicatii din asa-zise website-uri, ar trebui sa se gandeasca extrem de serios ca acele informatii ar putea ajunge in mana unor persoane de rea-credinta.

We ran dynamic and behavioural analysis (on the pairing app) and discovered that when it was paired, it started communicating outbound over a random IP address to China. We don’t know what the IP address is. In terms of corporate espionage, in terms of risk, there’s definitely a lot of suspicious behaviours there.

In general nu este recomandat sa cumparati smartwatch-uri produse de catre companii de care nu ati auzit vreodata deoarece ele ofera o experienta de utilizare extrem de proasta, iar instalarea de aplicatii de pe website-uri fantoma este si mai periculoasa de atat.