Lansarea iOS 9.3 jailbreak ar fi dezastruoasa pentru Apple

V-am spus astazi ca lansarea iOS 9.3 jailbreak ar fi pusa in pericol de faptul ca Apple ar fi descoperit unele exploit-uri folosite de catre o echipa de hackeri pentru dezvoltarea noii solutii de jailbreak, ei trebuind sa foloseasca alte vulnerabilitati ale sistemului de operare.

Informatia nu este 100% sigura, insa blocarea iOS 9.3 jailbreak ar fi 100% logica pentru compania Apple in conditiile in care cei din Cupertino duc o lupta publica extrem complicata cu FBI si guvernul SUA pentru a mentine securitatea iDevice-urilor de pe glob.

Avand in vedere ca solutiile de jailbreak ofera acces nerestrictionat la datele din iDevice-uri, cel putine la cele care nu sunt criptate, daca iOS 9.3 jailbreak ar fi lansat, compania Apple ar fi pusa intr-o situatie extrem de penibila in fata lumii intregi, lucru pe care multi si l-ar dori.

In aceasta idee, sunt sigur ca exista cel putin o echipa in cadrul Apple care are obiectivul de a se asigura ca iOS 9.3 jailbreak sau orice alta solutie de jailbreak nu vor fi lansate prea curand, cel putin pana cand disputa legala cu guvernul american nu va fi solutionata.

Daca iOS 9.3 jailbreak va fi lansat, atunci guvernul SUA va putea spune public faptul ca daca hackeri chinezi pot exploata iOS-ul pentru a prelua date, atunci cu siguranta Apple are capacitatea de a face acelasi lucru, iar atunci cei din Cupertino nu prea vor mai avea argumente pentru a-si sustine pozitia.

In lupta pentru securitate cad victime cei care fac jailbreak si doresc sa-si poata personaliza iDevice-urile, iar din pacate aceasta batalie legala va face jailbreaking-ul si mai dificil in anii urmatori.