Prima Pagina iPhone 7 iPhone 7 – dublarea productiei de chip-uri A10 pentru noul smartphone

iPhone 7 – dublarea productiei de chip-uri A10 pentru noul smartphone

iPhone 7 urmeaza sa fie lansat in aproximativ jumatate de an de catre compania Apple, iar pana atunci partenerii celor din Cupertino trebuie sa isi planifice productia de componente si mai apoi calendarul pentru asamblarea primelor unitati care vor ajunge pe piata.

TSMC a inceput deja sa isi planifice initierea productiei de chip-uri A10 pentru iPhone 7, taiwanezii urmand a dubla productia totala de chip-uri produse folosind un proces de fabricatie de 16nm de la 40.000 pe luna la 80.000 de unitati pe luna incepand cu luna martie.

TSMC este principalul producator de chip-uri A9 si A9X pentru Apple folosind un proces de fabricatie de 16nm, iar informatiile de astazi sugereaza faptul ca iPhone 7 va avea un chip A10 produs folosind un proces de fabricatie tot de 16nm, cantitatile de componente urmand a fi totusi mai mari.

Pentru iPhone 7 compania Apple ar fi ales TSMC drept producator exclusiv al chip-ului A10 pentru a evita un scandal similar celui chipgate initiat anul trecut din cauza companiei Samsung care produce un chip A9 inferior celui fabricat de catre TSMC.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company’s (TSMC) monthly output capacity on its 16nm process technology will grow to 80,000 12-inch wafers later in March from 40,000 units in February, according to a recent Chinese-language Economic Daily News (EDN) report. The upcoming ramp-up of 16nm production capacity will buoy TSMC’s sales performance starting March, the report quoted market watchers as indicating.

TSMC urmeaza sa initieze productia de chip-uri A10 pentru iPhone 7 in luna iunie sau cel tarziu in luna iulie, primele componente urmand a ajunge la Foxconn cel mai probabil prin august.

Decizia TSMC de a dubla productia are cu siguranta la baza o cerere facuta de catre compania Apple, iar asta inseamna ca in Cupertino exista asteptari pentru vanzari foarte mari de terminale iPhone 7 si 7 Plus.

 • Iulius

  Parca era vorba de tehnologie de 10 nm nu de 16 nm.Ce sa intimplat?

 • Srb Srb

  @zaone: 80.000 unitati pe luna? pai in niciun an nu reusesc sa aibe macar 15 mil bucati pt septembrie
  cred ca defapt vroiai sa spui pe zi ? sau 800.000 unitati pe luna?

 • alexandru20

  Ce inseamna acel “nm” Zaoane?Astept sa-mi raspunzi. Ms

 • alexandru20

  M-ai lamurit @Srb:))))) cred ca e mai bine daca nu stiu

 • George

  Cipul Samsung nu este nici pe departe inferior cipului TSMC , ca daca le luam la analizat cipul TSMC nu e cu nimic mai presus cipului Samsung

 • Srb Srb

  ba da este, probabil aceasta este una din cauza in care Apple lucreaza doar cu Tsmc pt A10

 • Srb Srb

  ok no problem, prea complex

 • Orion4tech

  Apple lucreaza cu TSMC pentru ca cel mai sigur s-au inteleg la un contract avantajos pentru Apple. Samsung are si alti clienti mari nu prea mai are nevoie de apple. Si ca sa intelegi si tu asta-i motivul pentru care i-au ales in trecut pe cei de la Samsung.

 • Srb Srb

  mda asta cred ca nici cel mai fanatic samsonist nu poate crede.
  da sunt sigur ca au un contract avantajos dar sigur si cu samsung ar fi avut ca pana acum. Era win win pt amandoi dar dupa chipgate, la fel si cu bendgate, Apple incearca sa rezolve aceste probleme. bendgate s-a rezolvat cu 7000 series al, iar chipgate cu trecerea doar la TSMC

 • Srb Srb

  deci zici ca oferta de a produce 80 milioane de chip A10 timp de 1 an calendaristic este 0 pt samsung? ca practic asta zici aici

 • Orion4tech

  Daca au o marja de porfit subtire da este. Ce ti se para atata de ciudat?

 • Srb Srb

  chiar crezi asta, asta mi se pare ciudat. adica intre a castiga 1 leu si 0 lei mai bine acceptam 0 lei nu? iti garantez ca apple nu a mai vrut , atata timp cat cei de la Tsmc pot produce indeajuns mai ales in prima luna de lansare. Samsung era cam singura care putea produce atat de multe chipuri
  Si zvonurile spun acest lucru. Pana si ei investesc ca sa poata produce indeajuns de multe chipuri.