iPhone 7 – dublarea productiei de chip-uri A10 pentru noul smartphone

iPhone 7 urmeaza sa fie lansat in aproximativ jumatate de an de catre compania Apple, iar pana atunci partenerii celor din Cupertino trebuie sa isi planifice productia de componente si mai apoi calendarul pentru asamblarea primelor unitati care vor ajunge pe piata.

TSMC a inceput deja sa isi planifice initierea productiei de chip-uri A10 pentru iPhone 7, taiwanezii urmand a dubla productia totala de chip-uri produse folosind un proces de fabricatie de 16nm de la 40.000 pe luna la 80.000 de unitati pe luna incepand cu luna martie.

TSMC este principalul producator de chip-uri A9 si A9X pentru Apple folosind un proces de fabricatie de 16nm, iar informatiile de astazi sugereaza faptul ca iPhone 7 va avea un chip A10 produs folosind un proces de fabricatie tot de 16nm, cantitatile de componente urmand a fi totusi mai mari.

Pentru iPhone 7 compania Apple ar fi ales TSMC drept producator exclusiv al chip-ului A10 pentru a evita un scandal similar celui chipgate initiat anul trecut din cauza companiei Samsung care produce un chip A9 inferior celui fabricat de catre TSMC.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company’s (TSMC) monthly output capacity on its 16nm process technology will grow to 80,000 12-inch wafers later in March from 40,000 units in February, according to a recent Chinese-language Economic Daily News (EDN) report. The upcoming ramp-up of 16nm production capacity will buoy TSMC’s sales performance starting March, the report quoted market watchers as indicating.

TSMC urmeaza sa initieze productia de chip-uri A10 pentru iPhone 7 in luna iunie sau cel tarziu in luna iulie, primele componente urmand a ajunge la Foxconn cel mai probabil prin august.

Decizia TSMC de a dubla productia are cu siguranta la baza o cerere facuta de catre compania Apple, iar asta inseamna ca in Cupertino exista asteptari pentru vanzari foarte mari de terminale iPhone 7 si 7 Plus.