Google vrea sa implementeze 3D Touch din viitoarea serie Nexus

Implementarea 3D Touch in iPhone a generat o adevarata isterie in randul producatorilor de smartphone-uri, acestia grabind-use sa dezvolte tehnologii similare pe care sa le ofere in propriile produse care urmeaza sa fie lansate in cursul acestui an pe pietele globale.

Xiaomi, Meizu, Oppo, Vivo, Huawei, ZTE sau HTC sunt doar cativa dintre producatorii cunoscuti care intentioneaza sa ofere o functionalitate similara 3D Touch pentru propriile smartphone-uri, asta desi Samsung a evitat sa faca acest lucru prin lansarea Galaxy S7.

Daca de la aceste companii asteptam deja o implementare a unui sistem similar 3D Touch, de la Google nu se astepta foarte multa lume, insa americanii le-au cerut celor de la HTC, care produc unele terminale Nexus, sa creeze prototipuri ale Nexus 2016 care ar avea 3D Touch incorporat.

Mai mult decat atat, Google ar intentiona sa creeze un framework care sa ofere nativ in Android o functionalitate similara 3D Touch astfel incat producatorii de terminale Android sa foloseasca orice hardware pentru a beneficia de un sistem care sa ofere aceeasi experienta indiferent de producator.

What a headache pressure touch function. On the one hand lukewarm market response, including Apple 6S. The other side of Meizu, millet, oppo, vivo are hot research this feature. Google made a new generation of Nexus HTC OEM also plans to add pressure touch, and Android there are plans to make this feature standardized.

Daca Google va implementa suport nativ pentru 3D Touch in Android, functionalitatea va fi oferita la scara larga de catre producatori, iar in vara ar putea fi oferita noua versiune a sistemului de operare care are disponibila aceasta functie pentru utilizatorii din lumea intreaga.