Samsung a anuntat primul SSD cu 16 TB spatiu de stocare

Samsung a anuntat in cursul acestei zile lansarea unui SSD cu 16 TB spatiu de stocare, acesta fiind produsul de acest gen cu cel mai mare spatiu de stocare oferit de catre vreun producator de componente pentru PC-uri in momentul de fata.

Intentia de a aduce pe piata acest SSD Samsung cu 16 TB spatiu de stocare a fost anuntata in cursul anului trecut de catre coreeni, insa iata ca el a devenit oficial abia acum, el folosind o interfata SAS, deci nu este dedicat chiar oricui.

Pentru a putea oferi 16 TB de spatiu de stocare intr-un SSD, cei de la Samsung au combinat 512 chip-uri de memorie a cate 256 Gb fiecare, ele fiind asezate in 16 straturi ce formeaza pachete a cate 512 GB, 32 de astfel de pachete existand in SSD.

Vitezele medii de citire si scriere vor varia intre 200,000 si 32,000 IOPS, asta in timp ce vitezele secventiale de citire si scriere ajung pana la 1.2 GB, deci desi vorbim despre foarte multe date stocate in SSD, ele vor putea fi accesate extrem de repede.

Din pacate cei de la Samsung nu au anuntat deocamdata data la care vor lansa noul lor SSD cu 16 TB spatiu de stocare si nici pretul pe care il vor cere pentru el, insa cu siguranta vorbim despre unul foarte mare, pe masura caracteristicilor oferite.

Pentru cei dintre voi care nu stiu, Apple foloseste SSD-uri Samsung in Mac-urile sale, dar si chip-uri NAND flash Samsung in iPhone, iPad sau iPod Touch, asa ca poate peste mult, multi ani vom vedea si un SSD de acest gen in Mac-urile celor din Cupertino.