Apple are 500 de avocati angajati

Compania Apple este implicata in numeroase procese pe intregul glob, iar pentru ca este atat de mare si atat de vanata de catre diverse companii, ea are un departament legal foarte mare, mai mare decat intreaga baza de angajati a foarte multor companii.

Intr-un profil recent publicat despre vicepresedintele senior care conduce departamentul legal al Apple, Bruce Sewell, o publicatie americana a dezvaluit faptul ca Apple are o armata de 500 de avocati angajati pentru a-i purta bataliile legale.

Daca ne gandim ca in jur de 1000 de ingineri dezvolta chip-urile iDevice-urilor sau camerele implementate in ele, cifra de 500 de avocati este una foarte mare, probabil mult mai mare decat departamentele legale combinate ale unora dintre competitorii Apple.

Chiar daca are foarte multi avocati angajati, compania Apple a avut nevoie si de cativa oameni cu foarte multa experienta in lupta cu agentiile guvernamentale, asa ca i-a angajat pe Ted Olson si Marc Zwillinger pentru a o ajuta.

To press Apple’s side, Sewell, with a 500-strong in-house legal staff of his own, recently assembled a Dream Team that includes a former U.S. solicitor general and a heavyweight Los Angeles media lawyer. Sewell is known for leading Jobs’s challenge of handset makers the Apple co-founder believed were copying the iPhone.

Ted Olson a fost avocatul guvernului american in procesele care au intrat in jurisdictia Curtii Supreme de Justitie, in timp ce Marc Zwillinger a instruit agenti ai FBI in domeniul criminalisticii digitale, ei acum luptandu-se cu guvernul SUA pentru Apple.

Separat de acestia avem alti 500 de avocati implicati intr-o gama extrem de variata de procese, iar asa vedem ca Apple investeste resurse enorme pentru a putea genera sute de miliarde de dolari anual in incasari.