Un al treilea terorist ar putea fi identificat daca Apple decripteaza iPhone-ul detinut de FBI

Dupa doua saptamani in care in SUA un scandal extrem complex intre Apple si FBI a tinut prima pagina a multor ziare, iata ca lucrurile se complica si mai mult acum, autoritatile sustinand ca ar putea identifica un al treilea terorist daca Apple ar decripta iPhone-ul aflat in posesia FBI.

Procurorul districtual al San Bernadino a depus un document la instanta care judeca aceasta cerere a FBI, el afirmand ca identitatea unui al treilea terorist ar putea fi dezvaluita daca Apple ar debloca iPhone-ul aflat in posesia celor de la FBI.

La baza acestei afirmatii stau doua apeluri facute la serviciul de urgenta 911 in care s-ar auzi trei voci ale atacatorilor si nu doar doua, autoritatile fiind de parere ca ar putea descoperi si cea din urma pesoana vinovata de atacul armat din San Bernadino.

Tot ieri acelasi procuror a afirmat ca in iPhone-ul aflat in posesia FBI s-ar afla un patogen digital extrem de periculos care ar putea fi eliberat in orice moment, povestile sale incepand sa dezvaluie disperarea de a decripta un iPhone aparent greu de spart.

Daca judecatorul care prezideaza cazul crede in asemenea teorii sau nu ramane de vazut, insa este clar ca autoritatile devin din ce in ce mai disperate sa obtina acces la datele din respectivul iPhone, insa le va fi foarte greu sa o faca in acest mod.

We’ve never been able to completely eliminate it. We know we have some witnesses that said they thought they saw three … some saw two, some saw one. The majority said two, and the evidence we have up to this point only supports two. The information contained solely on the seized iPhone could provide evidence to identify as of yet unknown co-conspirators …