Prima Pagina iPhone Un al treilea terorist ar putea fi identificat daca Apple decripteaza iPhone-ul...

Un al treilea terorist ar putea fi identificat daca Apple decripteaza iPhone-ul detinut de FBI

Dupa doua saptamani in care in SUA un scandal extrem complex intre Apple si FBI a tinut prima pagina a multor ziare, iata ca lucrurile se complica si mai mult acum, autoritatile sustinand ca ar putea identifica un al treilea terorist daca Apple ar decripta iPhone-ul aflat in posesia FBI.

Procurorul districtual al San Bernadino a depus un document la instanta care judeca aceasta cerere a FBI, el afirmand ca identitatea unui al treilea terorist ar putea fi dezvaluita daca Apple ar debloca iPhone-ul aflat in posesia celor de la FBI.

La baza acestei afirmatii stau doua apeluri facute la serviciul de urgenta 911 in care s-ar auzi trei voci ale atacatorilor si nu doar doua, autoritatile fiind de parere ca ar putea descoperi si cea din urma pesoana vinovata de atacul armat din San Bernadino.

Tot ieri acelasi procuror a afirmat ca in iPhone-ul aflat in posesia FBI s-ar afla un patogen digital extrem de periculos care ar putea fi eliberat in orice moment, povestile sale incepand sa dezvaluie disperarea de a decripta un iPhone aparent greu de spart.

Daca judecatorul care prezideaza cazul crede in asemenea teorii sau nu ramane de vazut, insa este clar ca autoritatile devin din ce in ce mai disperate sa obtina acces la datele din respectivul iPhone, insa le va fi foarte greu sa o faca in acest mod.

We’ve never been able to completely eliminate it. We know we have some witnesses that said they thought they saw three … some saw two, some saw one. The majority said two, and the evidence we have up to this point only supports two. The information contained solely on the seized iPhone could provide evidence to identify as of yet unknown co-conspirators …

 • Bogdane

  Daca decripteaza pentru FBI atunci o sa vreau backdoorul prntru jailbreak

 • Srb Srb

  Acuma incep cu minciuni ca sa fie cazul mai strong pt ei

 • Cody

  Exact iPhone folosea teroristul. Ce minciuni infecte. Si cand o sa apara vreun terorist cu iPhone nu o sa mai creadă nimeni; insa chiar nu imi vine sa cred ca teroriștii folosesc smartphone-uri… Chiar nu cred asta. Ce ajunge la urechile noastre sunt numai minciuni de doi lei potrivim si adevarul numai ei îl stiu. Controlul nostru il vor ei, nu a teroriștilor care folosesc telefoane cât mai simple.

 • alexandru20

  Ce vrei tu Bogdane? :)))

 • Daniel

  Hahaha buna asta cu teroristul. Logic gândind, un terorist nu cred ca deține un telefon care poate fi ascultat. 😉

 • Claudiu D

  Voi multe nu credeti ! Mai cititi un ziar international( daca nu aveti incredere in cele nationale ) un “almanah”!!😂😂
  FBI vrea de fapt o CHEIE MAESTRA pt a intra in toate iphonurile !! Si acum mai vin cu argumente… mai era o voce… Peste o saptamana o sa vina cu altceva !!

 • Florin L

  Exact tie primul o sa ti-l trimita FBI, doar pentru asta il vor.

 • John McClane

  Dar de ce nu da Apple acces NUMAI la acel iPhone? Doar la acel iPhone, ca doar tine de siguranta nationala, zic eu…

 • Stii expresia aia : iti dau un deget si tu-mi iei toata mana.
  In realitate DOJ are inca alte 12 cereri depuse in instanta pentru deblocarea de iPhone-uri.

 • Viorel Predatorul

  Sunt de acord că un instrument software care să intre în toate iPhone-urile este periculos. Totuși, Apple trebuie să aibă posibilitatea să ofere FBI-ului ceea ce i se cere. O poate face individual, însă nu trebuie să compromită securitatea unui sistem de operare. Nu se știe pe unde mai ajunge instrumentul ăla dat FBI-ului.

 • Claudiu D

  Viorel si acel iphone cand sa dus FBI la Apple deja incercasera de n ori sa l deblocheze si se pare schimbasera si ID ul !
  Datele probabil erau compromise !!