iPhone Edge ar putea fi lansat de Apple, iata detaliile

iPhone Edge urmeaza sa se transforme din simplu concept in realitate multumita tehnologiei AMOLED, compania Apple putand aduce acest dispozitiv pe piata in 2017 sau 2018 cand cei din Cupertino vor lua decizia de a trece la tehnologia OLED pentru propriile smartphone-uri.

Ieri v-am spus ca Apple ar intentiona cel putin sa testeze un iPhone cu ecran AMOLED de 5.8 inch, partenerii sai asiatici primind comenzi pentru a trimite componente in vederea testarii unor prototipuri care au ecrane cu aceasta dimensiune.

Ideea din spatele teoriei privind lansarea iPhone Edge are la baza faptul ca acest ecran AMOLED de 5.8 inch va fi similar celui din Galaxy Edge, adica va fi curbat in jurul marginilor laterale intr-o proportie mult mai mare decat in cazul actual.

Teoria a fost lansata de catre Raymon Soneira, unul dintre cei mai mari experti in ecrane pentru terminale mobile, el afirmand ca un ecran atat de mare pentru iPhone nu poate avea alta functionalitate decat una similara celei oferite de catre Galaxy Edge.

Daca ideea pare greu de crezut acum, ei bine compania Apple a descris-o in multiple brevete de inventie de-a lungul anilor, asa ca transformarea sa in realitate nu pare chiar atat de imposibila, insa totul depinde de cat de evoluata este tehnologia pentru implementare.

Daca Apple va lansa un iPhone Edge, atunci dispozitivul nu va ajunge pe piata pana cand hardware-ul si software-ul vor putea functiona foarte bine impreuna, asa ca e greu de spus daca 2017 sau 2018 este un obiectiv usor de indeplinit.

Ceea ce pare destul de sigur este faptul ca daca iPhone Edge ar urma sa fie lansat pe piata, atunci el va fi vandut separat de seria actuala de iPhone-uri pentru a fi diferentiat de catre cei din Cupertino.