Apple dezvolta un iPhone cu ecran AMOLED de 5.8 inch

Compania Apple dezvolta un nou model al iPhone care are un ecran AMOLED de 5.8 inch, dimensiunea componentei fiind cu 0.3 inch mai mare decat cea oferita de catre compania Apple pentru terminalul iPhone 6S Plus vandut pe piata in momentul de fata.

Informatia vine de la parteneri ai companiei Apple care au trimis prototipuri catre cei din Cupertino in vederea testarii viitorului smartphone, aceasta fiind prima oara cand auzim ca Apple ar intentiona sa lanseze un iPhone ce are ecran de dimensiune mai mare de 5.5 inch.

V-am spus saptamana trecuta ca Apple a grabit procesul de dezvoltare al unui iPhone cu ecran OLED, astfel ca acum cei din Cupertino intentioneaza sa aduca produsul pe piata in 2017 si nu in 2018, asa cum se credea initial.

Samsung, Japan Display si LG Display ar urma sa fie principalii parteneri ai Apple care ar trebui sa produca noul ecran AMOLED pentru cei din Cupertino, insa lor li s-ar putea adauga si alte companii daca vanzarile vor fi bune si productia nu va acoperi cererea.

Cresterea dimensiunii ecranului iPhone in 2017 nu ar fi chiar atat de surprinzatoare avand in vedere ca Apple a crescut dimensiunea ecranelor terminalelor sale o data la 2 ani incepand cu iPhone 5, iar impreuna cu aceasta schimbare am putea avea si o rezolutie mai mare.

Phablet-urile Apple au inregistrat vanzari bune in urma lansarii din urma cu mai bine de un an de zile, iar un iPhone cu ecran AMOLED de 5.8 inch ar putea intra pe piata separat de versiunile existente, el putand avea si camera dubla, sau alte functii noi.