Doua functii imprumutate in Android N din iOS 9

Cu fiecare lansare a unei versiuni majore a iOS va spun ce functii au preluat cei de la Apple din Android, insa avand in vedere ca ieri prima versiune beta a Android N a fost pusa la dispozitia publicului larg, astazi va spun si doua functii care au fost preluate de catre cei de la Google din iOS 9.

Prima dintre ele este sistemul de quick reply, raspundere rapida, la orice fel de mesaje direct din bannerele de notificari afisate de catre sistemul de operare, compania Apple implementand aceasta functie incepand cu iOS 8 pentru utilizatorii sai.

Cei de la Google o ofera incepand cu Android N pentru utilizatorii din lumea intreaga, functia fiind similara cu cea oferita de catre Apple, design-ul bannerelor fiind diferit, insa modul de interactiune cu ele si raspunderea la mesaje seamana foarte mult cu ce ofera Apple.

notificari iOS 9 ioS 8
Sistemul Quick Reply al iOS 9 vs cel al Android N

Separat de sistemul de raspuns rapid la mesaje, cei de la Google vor oferi in Android N o functie similara Night Shift din iOS 9.3, ea fiind numita Night Mode, iar spre deosebire de sistemul Quick Reply ea fost testata initial cu mai bine de un an in urma.

Tot spre deosebire de Night Shift, ea este gandita sa functioneze usor diferit, mai exact ea intuneca anumite portiuni ale ecranului si nu intregul ecran, asa cum se intampla in cazul Night Shift, cei de la Google urmand a o oferi abia dupa lansarea iOS 9.3.

Android N Night Mode

Atat Apple cat si Google preiau in mod regulat functii una de la cealalta, aceasta practica devenind una obisnuita in ultimii ani, atat de obisnuita incat putina lume mai este uimita de ea.