Cum functioneaza iOS 9.3 Night Shift

iOS 9.3 Night Shift este un sistem implementat de catre compania Apple pentru a ne ajuta sa ne relaxam ochii inainte de culcare, el modificand culorile ecranelor iDevice-urilor pentru a nu obisi utilizatorii care vor avea un somn mai linistit.

iOS 9.3 Night ShiftiOS 9.3 contine o noua functie numita Night Shift, sau Reducere Lumina albastra in traducerea pentru Romania, iar daca erati curiosi sa aflati cum functioneaza ea, ei bine in acest articol veti afla toate detaliile.

Separat de ceea ce v-am spus in articolul privind noutatile pentru iOS 9.3 Night Shift, Reducere Lumina albastra, functia disponibila poate fi accesata in iPhone, iPad si iPod Touch prin meniul Settings > Screen & Brightness, Configurari > Afisaj si Luminozitate.

In acest meniu veti vedea o sectiune numita Reducere Lumina albastra, Night Shift, ea avand un buton pentru activare sau dezactivare, dar si un slider care va permite sa setati daca doriti ca ecranul sa afiseze culori mai reci sau mai calde in timpul folosirii.

Setat la mijloc, acest slider afiseaza culori calde, usor galbui pe ecran, tragerea sa spre stanga afisand culori albastre, reci, in timp ce tragerea spre dreapta afiseaza culori calde, spre portocaliu, nu chiar atat de placute pentru a utiliza terminalele voastre in viata de zi cu zi.

iOS 9.3 reducere lumina albastra

Compania Apple a implementat in acest meniu si un sistem de programare a activarii Night Shift, Reducere Lumina albastra, astfel ca puteti seta anumite ore intre care sistemul va fi activ, in restul timpului el ramanand dezactivat, optiunea de a il activa manual fiind oferita.

Nativ sistemul Night Shift, Reducere Lumina albastra, se activeaza automat cand apune soarele, insa prin stabilirea unui program veti putea impiedica activarea sa atunci cand nu doriti, asa ca ramane ca voi sa va lamuriti in legatura cu utilitatea sa.

Acestea fiind spuse, nu stiu cat de benefica se va dovedi a fi includerea acestei functii in iOS 9.3, insa ramane de vazut daca ea va mai fi modificata sau nu.