Prima Pagina iPhone Apple: inchiderea aplicatiilor din background nu prelungeste autonomia iPhone

Apple: inchiderea aplicatiilor din background nu prelungeste autonomia iPhone

Autonomia bateriei iPhone este una dintre principalele griji ale utilizatorilor de iDevice-uri, iar pentru a prelungi autonomia bateriei unii recomanda ca aplicatiile sa fie complet inchise din background-ul iOS pentru a nu consuma energie desi nu sunt in uz.

V-am spus acum cateva luni ca inchiderea aplicatiilor din background nu creste autonomia iPhone sau iPad, ba din contra o poate reduce pentru ca redeschiderea constanta a aplicatiilor consuma mai multa energie decat mentinerea lor in background.

Aceasta teorie este confirmata si de catre vicepresedintele senior al diviziei software si hardware din cadrul Apple, adica omul care supravegheaza echipele ce dezvolta iOS, el spunand ca inchiderea aplicatiilor din background-ul iOS nu creste autonomia bateriei iPhone sau iPad.

Craig Federighi este vicepresedintele senior despre care vorbim, el raspunzand unui email trimis catre Tim Cook cu aceasta intrebare, iar raspunsul sau ar trebui sa clarifice intrebarile tuturor celor care cred ca tinerea aplicatiilor in background-ul iOS poate imbunatati autonomia bateriei.

multitasking iOS

Singura situatie in care compania Apple recomanda inchiderea aplicatiilor din background are legatura cu eventuale blocaje ale acestora, inchiderea completa resetand tot ceea ce facea aplicatia si permitand redeschiderea ei pentru utilizare fara probleme.

Acestea fiind spuse, inchiderea completa a aplicatiilor din background-ul iOS nu este necesara deoarece ele nu consuma energie mai multa decat daca ar fi complet inchise, asa ca folositi-va terminalele fara sa va ganditi la ceea ce se intampla in spate.

 • icetkk

  Pe de altă parte, anumite aplicații lăsate deschise fac activități în background și consumă bateria. Se vede și în meniul “Battery” din Settings.
  Nu mă refer aici doar la mizeriile de aplicații de la Facebook (recunoscute pentru “Background Activity”), ci mai sunt și altele.
  Rezum, unele aplicații neînchise din Task Switcher te pot lăsa fără 20-50% baterie peste noapte.

 • Ari

  Off-topic, dar: Conexiune celulara/Servicii de sistem/General imi indica un consum exagerat de date. Am resetat statistici, si in 3 zile m am trezit cu aproximativ 150 MB consumați. Tot ce înseamnă sincronizari trecut pe Wi-Fi, asistenta Wi-Fi dezactivat. Se întâmpla atât pe iPhone cat si pe iPad air 2. La statistici date aplicații, consumul nu se apropie nici pe departe Ce poate fi? Mulțumesc.

 • Narcis

  Fac asta de ieri și pot spune ca pe al meu iphone 5,nu văd vreo îmbunătățire a bateriei,ba din contra,nivelul scade parcă mai repede. Probabil ăsta e un sfat bun pentru cei ce dețin 6s,având suficientă memorie cât să țină în background deschise aplicații multe și telefonul să ruleze bine. Al meu mai agață din când în când și reacționează mai greu la apăsarea butonului home. Probabil și pe iPhone 6 situația e mai apropiata de cea a 6s.

 • SteveCook

  Ce minciună gogonata…Nu numai ca o să se consume mai repede bateria dar telefonul va merge și mai încet și se va incalzii foarte tare,am încercat eu pe un iphone 5 să vad câte aplicații poate ține descise,și după 30,printre care și câteva jocuri,s-a încălzit extrem de tare ca abea îl puțeai atinge si de asemenea se mișca foarte greu de parcă era pe un android vechi..Totuși am rămas impresionat când am văzut ca poate tine atatea aplicații deschise comparativ cu un terminal cu android tot cu 1GB de ram

 • Well, baietii aia de la Apple folosesc iPhone 6S sau iPhone 6S plus, deci pe terminalele vechi nu are cum sa se aplice ceea ce spun ei.