Apple: inchiderea aplicatiilor din background nu prelungeste autonomia iPhone

Autonomia bateriei iPhone este una dintre principalele griji ale utilizatorilor de iDevice-uri, iar pentru a prelungi autonomia bateriei unii recomanda ca aplicatiile sa fie complet inchise din background-ul iOS pentru a nu consuma energie desi nu sunt in uz.

V-am spus acum cateva luni ca inchiderea aplicatiilor din background nu creste autonomia iPhone sau iPad, ba din contra o poate reduce pentru ca redeschiderea constanta a aplicatiilor consuma mai multa energie decat mentinerea lor in background.

Aceasta teorie este confirmata si de catre vicepresedintele senior al diviziei software si hardware din cadrul Apple, adica omul care supravegheaza echipele ce dezvolta iOS, el spunand ca inchiderea aplicatiilor din background-ul iOS nu creste autonomia bateriei iPhone sau iPad.

Craig Federighi este vicepresedintele senior despre care vorbim, el raspunzand unui email trimis catre Tim Cook cu aceasta intrebare, iar raspunsul sau ar trebui sa clarifice intrebarile tuturor celor care cred ca tinerea aplicatiilor in background-ul iOS poate imbunatati autonomia bateriei.

multitasking iOS

Singura situatie in care compania Apple recomanda inchiderea aplicatiilor din background are legatura cu eventuale blocaje ale acestora, inchiderea completa resetand tot ceea ce facea aplicatia si permitand redeschiderea ei pentru utilizare fara probleme.

Acestea fiind spuse, inchiderea completa a aplicatiilor din background-ul iOS nu este necesara deoarece ele nu consuma energie mai multa decat daca ar fi complet inchise, asa ca folositi-va terminalele fara sa va ganditi la ceea ce se intampla in spate.