Swatch se declara invinsa in fata Apple Watch

Swatch se declara invinsa in fata Apple Watch, compania elvetiana luand decizia de a se concentra pe dezvoltarea de smartwatch-uri ieftine, lasand segmentul premium in grija celor din Cupertino, cel putin pana cand va avea produse cu adevarat competitive.

Mai exact, cei de la Swatch vor dezvolta in principal smartwatch-uri ieftine facute in totalitate din plastic, asta desi compania detine branduri exclusiviste precum Omega, Longines sau Tissot care au un public tinta dispus sa cheltuie multi bani pe ceasuri.

In momentul de fata Swatch are in vanzare un smartwatch ieftin numit Bellamy, acesta fiind comercializat la pretul de doar 100 de 88 de dolari in versiunea de baza, pretul fiind de 4 ori mai mic decat cel cerut de catre compania Apple pentru Apple Watch.

Problema cu Bellamy este ca produsul este compus dintr-un ceas normal si un chip NFC prin care pot fi facute plati mobile, deci nu vorbim despre un ceas inteligent in adevaratul sens al cuvantului, ci despre un ceas din plastic, dar prea scump.

Swatch Group AG on Thursday said it would focus its smartwatch technology on its plastic Swatch brand in response to devices launched by Apple Inc. and others before considering installing it in its pricier brands. The Swatch Bellamy, a version of its eponymous plastic Swatch watch that uses near-field communication technology, sells for €80 ($88) to €100.

Multi producatori elvetieni de ceasuri au ras de Apple si Apple Watch dupa ce produsul a fost prezentat de catre cei din Cupertino, insa in final se pare ca Tim Cook si echipa sa rad mai bine pentru ca produsul lor nu poate fi depasit de catre elvetieni.

“We are not talking about competing with Apple,” said the colorful Mr. Hayek, who was dressed in a plaid shirt and scarf, occasionally donned a pair of Swatch sunglasses and puffed on a big cigar during the news conference. “They are consumer-electronics people and we don’t want to get into that sector.”