Supercell castiga 6 milioane de dolari pe zi, cu jocul Clash Of Clans

Dealungul acestei saptamani au tot aparut statistici cu privire la banii castigati de dezvoltatori, din diverse jocuri disponibile in App Store.

Astfel, aflam ca Supercell, creatorii jocului Clash Of Clans, au castigat in jur de 6 milioane de dolari pe zi in anul 2015, inregistrand o incasare anuala de 2.33 miliarde de dolari, doar datorita Clash Of Clans. Compania detine, de asemenea, inca 3 jocuri din App Store si Play Store, care pot aduce un profit suplimentar in fiecare zi. Numarul total de angajati ai companiei este de aproximativ 180, iar, potrivit The Financial Times, Supercell a devenit in 2015 compania cu cel mai bun raport profit – numar de angajati.

Supercell has [become] one of the most profitable companies in the world per employee as the Helsinki-based company has only 180 workers. It remains unlisted with SoftBank, the Japanese technology company, owning about three-quarters of the business.

Cifra este intradevar colosala, dar trebuie sa luam in considerare faptul ca in fiecare zi, aproximativ 100 de milioane de utilizatori joaca jocurile companiei si, aparent, multi cheltuiesc foarte multi bani pentru diferite bonusuri in joc.

Aplicatia este disponibila gratuit.

5 COMENTARII