Trei elevi romani ne vor reprezenta la targul de tehnologii din SUA

 Iata ca se intampla si lucruri bune in Romania, astfel ca 3 elevi din Eforie Sud si-au pus mintea la contributie, intr-un scop bun, si au inventat un dispozitiv cu ultrasunete ce permite nevazatorilor sa detecteze mai usor obstacolele din jurul lor.  Cei 3 elevi vor prezenta aceasta inventie la cel mai mare targ de tehnologii din lume!

Gadgetul ar fi mai exact o telecomanda ce ar urma sa fie cu mult mai ieftina decat tot ceea ce inca exista pe piata, doar 20 de euro. Practic dispozitivul, prezinta o functie de calibrare pe care o poate face in orice moment pentru setarea unor distante sigure sau distante de alerta. Nevazatorul tine dispozitivul in mana si il foloseste ca pe un baston clasic de nevazatori.

Dupa cum ziceam, costul de productie al acestui dispozitiv este de 20 de euro, in timp ce un baston care functioneaza pe un principiu similar ar costa in jur de 1000 de euro.

Dispozitivul va reprezenta Romania la unul din cele mai mari targ de stiinte si tehnologii din lume care va avea loc in Statele Unite ale Americii, primavara aceasta. Tinerii elevi pregatesc deasemenea si o aplicatie pentru smartphone, dorind sa treaca la o alta etapa.

2 COMENTARII

  1. 20€ e in regula dar ma tem ca nu au inclus toate cheltuielile in ea! Toate cheltuielile pt a produce ceva cred ca e mai mult ! De cheltuieli salariale impozite la stat locatia etc !
    Desigur ma bucur ei !