Adobe a lansat un update important pentru o vulnerabilitate critica a OS X

Compania Adobe a lansat in cursul acestei zile un update extrem de important pentru plugin-ul flash al OS X, el avand rolul de a rezolva o vulnerabilitate critica de securitate care le permitea hackerilor sa preia controlul asupra Mac-urilor de la distanta.

Flash-ul companiei Adobe este in mod constant atacat de catre hackeri si din pacate se gasesc tot mai des vulnerabilitati care permite exploatarea sa pentru a prelua controlul asupra calculatoarelor utilizatorilor, Adobe incercand de fiecare data sa rezolve rapid problemele.

Desi flash urmeaza sa fie dat uitarii in urmatorii ani, in momentul de fata foarte multe website-uri il folosesc si el este necesar pentru a le vedea, asa ca utilizatorii vor avea in continuare batai de cap cu vulnerabilitatile existente in el, chiar daca Adobe incearca sa le rezolve repede.

Din pacate flash-ul a fost si va ramane un software prost gandit care functioneaza si mai prost, iar dina cest motiv foarte multe website-uri au decis sa renunte la el, printre ele numarandu-se si cele mai mari si mai populare de pe planeta.

Adobe has released security updates for Adobe Flash Player.  These updates address critical vulnerabilities that could potentially allow an attacker to take control of the affected system. Adobe is aware of a report that an exploit for CVE-2016-1010 is being used in limited, targeted attacks.

Puteti descarca cea mai recenta actualizare pentru OS X de aici.