Apple Watch ti-ar putea salva viata cu o noua functie pregatita de Apple

Apple Watch a fost gandit de catre Apple pentru a fi, in principal, un dispozitiv menit sa monitorizeze sesiunile de fitness ale utilizatorilor, iar in baza acestei functionalitati compania Apple descrie intr-un brevet de inventie o metoda prin care ceasul inteligent ti-ar putea salva viata.

Mai exact, compania Apple vorbeste in brevetul sau de inventie despre o functie pe care ar putea-o oferi in Apple Watch, aceasta putand apela un serviciu de urgenta in momentul in care detecteaza ca inima utilizatorilor inregistreaza prea multe batai pe minut.

Stim cu totii ca Apple Watch are un senzor care poate monitoriza numarul de batai pe minut pe care le face inima, iar tehnologia descrisa de catre compania Apple este gandita pentru a ajuta utilizatorii care sufera un atac de cord, serviciile de urgenta fiind apelate daca utilizatorul este in pericol de moarte.

Separat de atacurile de cord, Apple descrie situatii in care utilizatorii ar putea fi implicati in accidente rutiere, situatii in care un copil s-ar pierde, situatii in care o persoana ar fi jefuita, s-ar pierde intr-o padure sau ar fi ingropata in zapada intr-o avalansa.

Care events may include a car crash, a bike accident, a medical emergency such as a heart attack or an aneurysm, separation of a child from the child’s caregiver, a dementia patient becoming lost, an avalanche, a fall, a mugging, a fire, and/or any other event for which a user may require medical, police, family, fire rescue, and/or other kind of assistance.

Pentru a detecta in mod corect aceste situatii si a apela serviciile de urgenta, Apple Watch ar analiza datele senzorilor implementati de Apple, astfel ca intreruperea monitorizarii batailor inimii combinata cu miscari bruste inregistrate de accelerometru ar fi un indicator al unei probleme grave.

Desigur ca acest sistem ar putea da nastere unor situatii in care serviciile de urgenta ar fi apelate in mod inutil, insa probabil Apple va gasi o metoda de a impiedica asemenea probleme, dar asta doar daca sistemul va fi implementat vreodata in Apple Watch, lucru care nu este deocamdata sigur.

Apple Watch salvat viata

20 COMENTARII

  1. Sunt dezamagit complet de Apple Watch. L-am cumparat din UK pana sa apara la noi si apoi l-am vandut dupa 2 luni de utilizare. Unul din motive este faptul ca monitorizarea batailor inimii nu este eficienta, pentru ca daca ai mana transpirata ( si este normal sa fie asa in timpul antrenamentului ) Apple Watch nu monitorizeaza pulsul din cauza transpiratiei… 🙁

  2. Nu pot crede asta! Sstt… Să nu citească Srb mesajul ăsta că ți-o iei rău… Dacă citește Amfetamin (care de altfel e un tip ok, de treabă), îi vei strica ziua, pentru că își va da seama că Apple a implementat o caracteristică care nu funcționează corect.

    Cred că tehnologia nu permite mai mult deocamdată. Probabil că în viitor se va elimina și neajunsul ăsta.

  3. Aş merge pe ideea că AW ar putea salva vieți omenești dacă ar primi notificări instant de la un centru de comandă care monitorizează dezastre naturale, în special cutremure și tsunami
    Dacă aș fi decident la Apple aș cumpăra o companie specializată în monitorizarea dezastrelor naturalețea care nu pot fi prevăzute din timp, și aș oferi serviciile de monitorizare exclusiv pentru AW. Cine nu ar investi în așa ceva?

    Tu Srb, ce idei ai? Ce ai face tu dacă ai fi Mr Cuc?

  4. asta cu notificari este foarte greu, pt ca acele centre pt cutremure afla si ele cu maxim 50 secunde inainte sa se produca, deci pana primesti si aceste notificari deja timpul este foarte limitat. si iti dai seama sa dai notificari pt toata lumea in acelasi interval de timp, LE BUBUIE sistemul 😀

  5. De unde stii tu ca este foarte greu? Este realizabil, iar prognozele se fac pe baza unor “early warning signs” care pot prevedea evenimentul cu un anumit coeficient de incredere. Sistemul nu trebuie sa fie perfect functionabil, dar ar fi superb sa fie un asemenea sistem, iar Apple are resurse enorme sa il puna in practica.
    Importante sunt 20 secunde care sa te alarmeze, nu ai nevoie de 1 zi. Afli cu 20 secunde ca urmeaza un cutremur, si iesi afara din cladire.
    Cat despre bubuit, e o falsitate. Cate interogari au satelitii GPS pe secunda? Cate accesari are YouTube in fiecare secunda?

  6. nu cred ca Apple poate face asa ceva si trebuie cumva sa fie perfect, pt ca nu este normal sa dai notificari si alerte daca nu sunt 100% sigure. sa scoti lumea in strada pe baza de erori,adica haos.Deci cu cutremurele pica sigur sigur momentan.Ce fac oamenii care locuiesc la bloc, si au 20 sec sa coboare? sa zicem ca toti sunt notificati, pai se calca in picioare si vine cutremurul peste ei, in lift sau pe scarile blocului unde este cel mai nasol

  7. Srb, tarile cu risc seismic mare au mijloace de control. Acolo nu sunt blocuri de 20 etaje, sau daca exista, cu siguranta ca sunt mijloace de a controla riscul asta.

  8. mda, eu ziceam ca nu este ok sa primesti notificari decat daca sunt 100% sigure si noi vorbim de tari. Eu zic ca nu are rost pt ca este o chestie care poate alarma fara motiv batrani , oameni si pot risca procese cei de la Apple daca ofera notificari false. Nu este capabila Apple de asa ceva. In romania sunt atatea cutremure in vrancea si 1 nu a fost anuntat dinainte