Apple Watch ti-ar putea salva viata cu o noua functie pregatita de Apple

20

Apple Watch a fost gandit de catre Apple pentru a fi, in principal, un dispozitiv menit sa monitorizeze sesiunile de fitness ale utilizatorilor, iar in baza acestei functionalitati compania Apple descrie intr-un brevet de inventie o metoda prin care ceasul inteligent ti-ar putea salva viata.

Mai exact, compania Apple vorbeste in brevetul sau de inventie despre o functie pe care ar putea-o oferi in Apple Watch, aceasta putand apela un serviciu de urgenta in momentul in care detecteaza ca inima utilizatorilor inregistreaza prea multe batai pe minut.

Stim cu totii ca Apple Watch are un senzor care poate monitoriza numarul de batai pe minut pe care le face inima, iar tehnologia descrisa de catre compania Apple este gandita pentru a ajuta utilizatorii care sufera un atac de cord, serviciile de urgenta fiind apelate daca utilizatorul este in pericol de moarte.

Separat de atacurile de cord, Apple descrie situatii in care utilizatorii ar putea fi implicati in accidente rutiere, situatii in care un copil s-ar pierde, situatii in care o persoana ar fi jefuita, s-ar pierde intr-o padure sau ar fi ingropata in zapada intr-o avalansa.

Care events may include a car crash, a bike accident, a medical emergency such as a heart attack or an aneurysm, separation of a child from the child’s caregiver, a dementia patient becoming lost, an avalanche, a fall, a mugging, a fire, and/or any other event for which a user may require medical, police, family, fire rescue, and/or other kind of assistance.

Pentru a detecta in mod corect aceste situatii si a apela serviciile de urgenta, Apple Watch ar analiza datele senzorilor implementati de Apple, astfel ca intreruperea monitorizarii batailor inimii combinata cu miscari bruste inregistrate de accelerometru ar fi un indicator al unei probleme grave.

Desigur ca acest sistem ar putea da nastere unor situatii in care serviciile de urgenta ar fi apelate in mod inutil, insa probabil Apple va gasi o metoda de a impiedica asemenea probleme, dar asta doar daca sistemul va fi implementat vreodata in Apple Watch, lucru care nu este deocamdata sigur.

Apple Watch salvat viata