Apple a dezvoltat o noua imprimanta special pentru iPhone

Compania Apple descrie intr-un nou brevet de inventie o imprimanta 3D speciala pe care ea o poate produce, aceasta urmand a fi capabila sa prindeze componente folosind metal lichid, acestea urmand a fi folosite pentru viitoare modele ale iPhone.

Daca in mod traditional o imprimanta 3D foloseste plastic pentru a crea diverse obiecte din lumea reala, cei de la Apple considera ca pot inlocui acel material cu metalul lichid pentru a putea crea prototipurile pentru iPhone mult mai rapid decat pana acum.

Brevetul de inventie a fost depus in 2014 la autoritatile americane si el descrie o metoda prin care imprimanta 3D ar putea crea obiecte aplicand multiple straturi de metal lichid unele peste altele pentru a putea modela obiectul asa cum doreste utilizatorul.

Apple a licentiat inca din 2010 tehnologia care ii permite sa foloseasca metal lichid pentru a crea cheita SIM pentru terminalele iPhone, insa intr-un alt brevet de inventie publicat recent cei din Cupertino descriu metode de a crea alte componente folosind acest material.

Acest brevet de inventie pare sa aiba o legatura foarte stransa cu cel publicat zilele trecute deoarece acolo se vorbeste despre crearea butoanelor de volum sau a celui Mute folosind metal lichid, butonul Home putand fi deasemenea produs folosind acest material.

Daca Apple va transforma acest brevet in realitate ramane de vazut, insa ideile celor din Cupertino ne dezvaluie modurile in care produsele lansate pe piata sunt dezvoltate in Cupertino.

imprimanta 3D metal lichid

1 COMENTARIU