Ziua in care Tim Cook s-a opus Ku Klux Klan

Ku Klux Klan sau KKK este o organizatie americana care s-a facut in principal cunoscuta lumii intregi pentru ura pe care a aratat-o impotriva afro-americanilor din SUA, dar si pentru sustinerea suprematiei albilor in fata negrilor prin diverse actiuni radicale.

KKK a omoarat persoane de culoare neagra si a ars cruci pe terenurile acetora pentru a-si arata ura fata de aceasta rasa, majoritatea membrilor fiind din sudul rural al SUA, zona in care Tim Cook si-a trait copilaria inainte de a se muta si a-si continua studiile la universitatea din Auburn.

Nascut in apropierea Robertsdale din Alabama, Tim Cook a fost expus actiunilor KKK in multiple randuri, iar intr-una dintre intalniri a avut curajul de a le spune membrilor KKK sa opreasca actiunea de a arde o cruce pe retenul unei familii de afro-americani pe care le o cunostea.

Tim Cook, aflat atunci la varsta de doar 12 ani, se plimba cu bicicleta intr-o noapte in apropierea Robertsdale, iar cand a trecut prin apropierea proprietatii acelei familii a observat membrii KKK care ardeau o cruce si le-a cerut sa se opreasca din ceea ce fac.

In the early 1970s, he was riding his new 10-speed bicycle at night along a rural road just outside Robertsdale when he spotted a burning cross. He pedaled closer. He saw Klansmen in white hoods and robes. The cross was on the property of a family he knew was black. It was almost more than he could comprehend. Without thinking, he shouted, “Stop!” The group turned toward the boy. One of them raised his hood. Cook recognized the man as a local deacon at one of the dozen churches in town, but not the one attended by Cook’s family. The man warned the boy to keep moving.

Auzindu-l, unul dintre cei prezenti s-a apropiat de el, si-a dat la o parte gluga, dezvaluindu faptul ca este un diacon al unei biserici din orasul Robertsdale, si i-a cerut sa plece mai departe, lucru pe care tanarul Tim Cook l-a si facut, dar fara a uita incidentul.

Intamplari de acest gen din zona rurala a Alabama l-au ajutat pe Tim Cook sa se transforme in omul care este astazi, adica intr-un luptator pentru drepturile omului si egalitatea tuturor persoanelor indiferent de ceea ce sunt sau ceea ce cred.

4 COMENTARII

  1. Vrăjeala !!! Povesti de adormit copii ! Unii își vând copii, sufletul, mamele doar ca sa le fie mai bine lor sa afacerii lor !!