Un fost director al CIA sustine partial Apple in disputa cu FBI

James Woolsey este unul dintre fostii directori ai CIA si intr-un interviu acordat in cursul zilei de ieri, el si-a declarat partial sustinerea pentru pozitia companiei Apple in disputa pe care o duce cu FBI si refuzul de a debloca un terminal iPhone folosit de catre un terorist inaintea unui atac armat.

Fostul director al CIA este de parere ca FBI incearca sa controleze modul in care compania Apple gandeste securitatea iOS-ului din iDevice-urile sale, scopul agentiei nefiind de a debloca un singur iPhone, ci de a schimba complet modul in care sunt securizate terminalele Apple.

Woolsey sustine ca a cooperat in trecut cu FBI, dar ca ei nu priceputi in a crea design-ul telefoanelor mobile si ca ar trebui sa se fereasca de la fortarea unor producatori de telefoane mobile sa schimbe modul in care gandesc securitatea propriilor sisteme de operare.

Desi nu este de acord cu FBI, el este totusi de parere ca sistemele de operare pentru terminale mobile ar trebui sa aiba portite de acces in sistemul de operare deoarece autoritatile vor avea nevoie de date din ele, iar instantele de pe glob vor oferi acces la ele prin mandate judecatoresti.

Chiar daca vorbim despre un fost director al CIA, suportul sau nu conteaza chiar atat de mult in disputa pe care Apple o are cu FBI, insa este bine de vazut cum gandeste un om care a condus cea mai puternica agentie de spionaj de pe planeta.

If one knew about a forthcoming terrorist threat and was trying to get information just about that from one phone, I don’t know that there would be a problem. That doesn’t seem to be what the bureau is asking for.