Guvernul SUA vrea codul sursa al iOS

19

Refuzul companiei Apple de a debloca un iPhone aflat in posesia FBI ar putea genera un raspuns extrem de dur din partea Ministerului de Justitiei din SUA, reprezentantii acestuia afirmand ca iau in considerare obligarea companiei Apple sa le ofere codul sursa al iOS.

Obtinerea acestor informatii le-ar permite celor de la FBI sa deblocheze orice fel de iDevice aflat in posesie, iar obtinand acces la aceste date ar afla practic si secretele companiei Apple privind sistemul de operare al iDevice-urilor, lucru pe care cei din Cupertino vor incerca cu toata puterea sa il evite.

Reprezentantii guvernului SUA au mentionat intr-un document oficial depus la o instanta americana ca iau in calcul aceasta alternativa la deblocarea unui singur iPhone si totul pare a fi o amenintare la adresa Apple care sugereaza faptul ca lucrurile ar putea vedeni mult mai complicate pentru cei din Cupertino daca ei nu coopereaza cu FBI.

In ciuda acestei amenintari destul de evidente, e putin probabil ca Apple sa se lase intimidata si sa renunte la argumentele in baza carora refuza sa le ofere celor din guvernul SUA ajutor pentru deblocarea iPhone-ului care sta in mijlocul acestui scandal.

For the reasons discussed above, the FBI cannot itself modify the software on Farook’s iPhone without access to the source code and Apple’s private electronic signature. The government did not seek to compel Apple to turn those over because it believed such a request would be less palatable to Apple. If Apple would prefer that course, however, that may provide an alternative that requires less labor by Apple programmers.