Noi proteste impotriva FBI urmeaza sa fie organizate in SUA

Acum cateva saptamani Apple Store-urile din SUA au fost scena unor proteste organizate impotriva FBI si a dorintei guvernului de a obtine acces la unele terminale iPhone, plus de a forta compania Apple sa compromita securitatea iOS pentru a oferi acces la date pentru agentii guvernamentale.

Pentru ca pe data de 22 martie urmeaza sa aiba loc o noua sedinta de judecata la instanta care a incercat sa oblige Apple sa deblocheze un iPhone al FBI, noi proteste urmeaza sa fie organizate in fata cladirii in care aceasta sedinta se va desfasura in Riverside, California.

Fight for the Future, organizatia care a convins sute de oameni sa protesteze impotriva FBI in fata Apple Store-urilor, incearca acum sa convinga la fel de multe persoane sa se adune in Riverside pentru a sustine compania americana in disputa sa cu cei de la FBI.

Ea a facut un anunt online pentru a atrage atentia lumii cu privire la eveniment si ii roaga pe toti cei care se opun cerintelor FBI sa fie prezenti pe 22 martie in Riverside cu tricouri si pancarte prin care sa isi arate opozitia vis-a-vis de intentiile guvernului american.

Avand in vedere ca in unele orase doar maxim 10 persoane au fost prezente in fata Apple Store-urilor la protestele anterioare, ramane de vazut cata lume se va aduna in Riverside, insa initiativa este buna si simpla sa existenta dovedeste faptul ca unii americani nu sunt de acord cu FBI.

This case is not just about one phone, it’s about the future of safety and security for millions of people all over the world. We’ll be outside the courthouse to make sure those people’s voices are heard.