Apple va folosi serverele Google pentru a stoca datele iCloud

Compania Apple urmeaza sa foloseasca infrastructura Google Cloud Platform pentru a stoca o parte dintre datele iCloud stocate pentru utilizatorii de iDevice-uri din lumea intreaga, cei din Cupertino bazandu-se acum pe infrastructurile Amazon Web Services si Microsoft Azure.

Schimbarea de servicii are la baza dorinta companiei Apple de a reduce dependenta de cei de la Amazon, majoritatea datelor iCloud fiind stocate in serverele acestei companii, Google urmand a incasa intre 400 si 600 de milioane de dolari de la cei din Cupertino ca parte a intelegerii.

Apple nu va renunta in totalitate la Amazon si Microsoft pentru stocarea de date ale iCloud, insa va include Google in lista de parteneri, afacerea putand fi neprofitabila pentru cei de la Google deoarece Amazon a pierdut bani in aceasta afacere cu Apple.

Conform unui jurnalist american, includerea Google Cloud Platform in infrastructura iCloud ar putea dura pana la 1 an de zile, deci abia dupa lansarea iOS 10 Apple se va baza serios pe competitoarea sa pentru servicii de tip cloud oferite utilizatorilor globali.

Alphabet’s Google has quietly scored a major coup in its campaign to become an enterprise cloud computing powerhouse, landing Apple as a customer for the Google Cloud Platform, multiple sources with knowledge of the matter told us this week. 

Chiar daca Google nu va face profit foarte mare de pe urma acestei intelegeri, ei vor avea totusi acces la informatii privind o parte din statisticile de utilizare ale serviciilor web ale companiei Apple, deci vor putea deveni si mai competitivi cu cei din Cupertino in viitor.

Articolul precedentHitman: Sniper – poate fi cumparat la PRET REDUS
Articolul următorCookie Monster este vedeta unei noi reclame iPhone 6S
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.