Intel faciliteaza implementarea Siri si Google Now in PC-uri

Compania Intel pregateste o serie noua de chip-uri pentru calculatoare care vor oferi posibilitatea de a beneficia de sisteme precum Siri sau Google Now pe PC-uri intr-un mod similar cu cel oferit in momentul de fata de catre unele smartphone-uri.

Intel colaboreaza cu Sensory pentru a implementa in chip-urile sale o componenta care permite activarea Siri sau Google Now folosind o comanda vocala in locul unei combinatii de taste sau a unui mouse, iPhone 6S si unele smartphone-uri Android oferind aceste functii in momentul de fata.

TrulyHandsfree se numeste software-ul care poate accesa functionalitatea componentei care va face parte din chip-urile Intel Skylake, Anniedale, Broxton, Broadwell si Merrifield, totul fiind gandit intr-un mod similar cu co-procesorul de miscare M9 al iPhone 6S.

Cu o asemenea functionalitate oferita prin tehnologia TrulyHansfree a Sensory, utilizatorii de PC-uri vor putea efectua cautari web sau vor putea controla calculatoarele activand Siri sau Google Now cu o simpla comanda vocala, chiar si atunci cand nu se afla langa calculator.

… by working with Intel to offer deeply embedded ports of our TrulyHandsfree on their latest chips, we have made it simple for PC, tablet and smartphone manufacturers to enable voice wakeup to search or other functions from a low power always listening state.

Recent am aflat ca Apple intentioneaza sa implementeze Siri in OS X 10.12 anul acesta, iar cu suport hardware oferit de Intel si Sensory ii poate oferi asistentului personal functia Hey Siri din iPhone 6S care permite activarea sa vocala pentru utilizare.