Siri ajunge pe Mac in OS X 10.12

OS X 10.12 este viitoarea versiune importanta a sistemului de operare pentru Mac-uri, iar compania Apple intentioneaza sa implementeze asistentul personal Siri in el pentru a le oferi utilizatorilor de Mac-uri optiunea de a il folosi pentru a-si simplifica munca de cautare pe internet sau de controlare a Mac-ului.

Desi Siri a fost lansat in 2011 de catre compania Apple si se pare ca a fost testat in OS X inca din 2012, iata ca abia in 2016 si OS X 10.12 asistentul personal urmeaza sa isi faca aparitia in sistemul de operare creat de catre cei din Cupertino pentru Mac-uri.

Inainte ca Siri sa fie lansat oficial pentru Mac, implementarea sa in OS X 10.12 urmeaza sa fie prezentata in cadrul WWDC 2016, Apple pregatind o interfata de utilizator imbunatatita astfel incat imbunarea dintre el si interfata OS X sa fie aproape perfecta.

In OS X 10.12 Siri va putea fi accesat din bara de meniu a sistemului de operare, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos, el fiind plasat langa iconita Spotlight, interfata asistentului fiind afisata in partea dreapta a ecranului fara a ocupa intregul spatiu al acestuia.

Instead of integrating Siri as a swipe menu akin to the Mac’s Notification Center or as a full screen view like on the iPhone and even the iPad Pro, Siri for the Mac will live in the Mac’s Menu Bar. Similar to the Spotlight magnifying glass icon for search and notifications icon for Notification Center, a Siri icon in the top right corner of the menu bar will activate the voice control feature.

Intefata va fi animata exact precum in iOS sau tvOS pentru a le da utilizatorilor de inteles ca toate cuvintele lor sunt inregistrate de catre microfon, rezultatele cautarilor facute pe internet sau prin meniurile de setari fiind afisate direct in acea interfata laterala.

Siri va avea si un meniu de setari in aplicatia System Preferences din Mac, o scurtatura pentru tastatura putand fi deasemenea aleasa pentru a il activa si exista o sansa ca Apple sa implementeze inclusiv Hey Siri pentru activarea folosind o comanda vocala.

OS X 10.12 are numele de cod Fuji, el urmeaza sa fie lansat in versiune beta in iunie si in versiune finala in toamna, insa va aduce modificari de design minore pentru ca Apple continua sa imbunatateasca performantele generale si sa ofere un Siri cat mai bun.

Siri OS X 10.12 - iDevice.ro