iPad Pro 9.7 inch – iata cat va costa si cum va fi vanduta

iPad Pro 9.7 inch va fi prezentata pe 21 martie de catre compania Apple impreuna cu iPhone SE, iar astazi aflam ce pret intentioneaza compania Apple sa perceapa pentru noua sa tableta si in ce versiuni urmeaza sa comercializeze produsul pe pietele globale.

Conform informatiilor aparute in cursul acestei zile, iPad Pro 9.7 inch va costa 599 de dolari in SUA, sau 699 de euro in Europa, pretul fiind cu 100 de dolari sau 100 de euro mai mare decat cel perceput pentru tableta iPad Air 2 in momentul de fata de catre compania Apple.

Exact precum in cazul iPad Pro 12.9 inch, iPad Pro 9.7 inch urmeaza sa fie disponibila intr-o versiune Wi-Fi Only de 32 GB si una de 128 GB care va fi capabila sa se conecteze la retelele 4G LTE din intreaga lume, asa ca din acest punct de vedere nu se schimba absolut nimic.

Desi iPad Pro 9.7 inch costa mai mult decat iPad Air 2, noua tableta are spatiu de stocare dublu fata de modelul vandut acum pe piata, iar partea interesanta este ca Apple nu va scoate din oferta vechiul model, ci le va mentine pe ambele, dar la preturi diferite.

iPad Pro 9.7 inch va intra in oferta Apple ca produs intermediar intre iPad Air 2 si iPad Pro, iar aparitia sa ar urma sa scoata din vanzare tableta iPad Air, stocurile pentru acest model fiind deja in scadere la partenerii Apple, retragerea sa din vanzare fiind iminenta conform acestor informatii.

iPad Pro 9.7 inch va fi o versiune mai mica a iPad Pro 12.9 inch cu acelasi design, aceleasi 4 difuzoare stereo, acelasi ecran imbunatatit  cu suport pentru Apple Pencil, acelasi Smart Connector cu suport pentru o noua tastatura Smart Keyboard si acelasi chip A9X.

Singura schimbare notabila are legatura cu camera, Apple incluzand una de 12 megapixeli capabila sa filmeze 4K, deci utilizatorii nu vor avea acea camera de 8 megapixeli din iPad Pro 12.9 inch si vor putea inregistra continut multimedia de calitate inalta.

Luni va astept pe iDevice.ro pentru a discuta despre tot ceea ce urmeaza sa prezinte compania in legatura cu iPad Pro 9.7 inch si iPhone SE.