Dispozitivul care transforma deseurile din plastic in produse comestibile

  Problema deseurilor din plastic este des discutata, atat de noi, oamenii de rand, cat si de mai marii cercetatori. O fi mintea noastra goala cand vine vorba de idei inedite dar a cercetatorilor e plina, poate PREA plina!

Astfel ca va spun ca a fost inventat un dispozitiv care transforma deseurile din plastic intr-un produs comestibil. Procedeul in sine se datoreaza unor tulpini de ciuperci care digera ingredientele din plastic, dar nu acumuleaza substantele toxice.

Fungi Mutarium, dispozitivul in cauza a fost creat dupa foarte multi ani de lungi cercetari si ore de experimente. Acum, insa, un designer austriac, Unger pe numele lui, impreuna cu o echipa de inventatori microbiologi lucreaza intens pentru a descoperi mai mutle tipuri de ciuperci, care pot fi folosite pentru a eficientiza procesul de descompunere.

Dispozitivul este dotat cu mai multe cupe albe mici, care sunt realizate din agar-agar (gelatina din alge marine), amidon si zahar, dar si felii subtiri de deseuri din plastic care au fost sterilizate cu lumina UV. Miceliile de Pleurotus ostreatus si Schizophyllum commune (ciuperci rare din zona Amazonului pe care s-au facut teste) sunt lasate sa cada efectiv in acele cupe si, pe masura ce acestea cresc, se hranesc cu deseuri de plastic si nutrienti din peretii cupelor.

“In just a few weeks, fungi begins to grow out of the pods, using the plastic to feed its development,”

“After several months, the plastic will be completely decomposed and you’re left with nothing but an agar cup filled with edible fluffy white mycelium.”

– cercetAtoarea Fiona MacDonald.

Conform unui raport efectuat anul trecut, s-a estimat ca, in urmatorii aproximativ 35 de ani, numarul pestilor din oceanele mapamondului va fi depasit de deseurile din plastic, iar pana in 2050, vom putea fi capabili sa producem de 4 ori mai mult plastic decat pana in 2015.