Cum reduci luminozitatea ecranului iDevice-urilor sub nivelul minim al iOS

Compania Apple ne ofera posibilitatea de a alege nivelul de luminozitate al ecranului iPhone, iPad si iPod Touch-urilor folosind un slider disponibil in Control Center sau in aplicatia Configurari a sistemului de operare, insa valoarea minima setata acolo nu este chiar cea mai mica posibila.

Compania Apple a implementat si optiunea de a reduce suplimentar luminozitatea ecranului sub valoarea minima oferita de catre acest slider, iar aceasta optiune poate fi extrem de utila in situatiile in care folositi terminalele voastre in camere in care nu exista lumina sau ea este extrem de slaba.

Aceasta setare este o optiune suplimentara fata de sistemul Night Shift care permite modificarea temperaturii luminii afisate de catre ecran, diferenta stand in faptul ca luminozitatea este scazuta la un nivel mult mai mic decat cel, teoretic, minim si va protejati ochii mult mai eficient.

Puteti vedea in imaginea de mai jos despre ce tip de diferenta vorbim in ceea ce priveste luminozitatea ecranului terminalelor noastre, asa ca trebuie sa fiti destul de siguri ca doriti sa beneficiati de o asemenea schimbare, ea putand fi dezactivata foarte repede daca aveti nevoie.

Pentru a efectua intreaga procedura trebuie sa urmati pasii de mai jos :

  1. Accesati Settings > General > Accessibility > Zoom, Configurari > General > Accesibilitate > Zoom.
  2. Acum activati functia Zoom.
  3. Folosind 3 degete faceti trei tap-uri cu toate simultan pe ecran si veti afisa meniu de optiuni pentru functia Zoom. Alternativ puteti afisa panoul de comenzi activand functia prin optiunea existenta in meniu.
  4. Trageti sliderul din panoul de comenzi spre partea stanga pentru a face zoom out maxim si a afisa intregul ecran.
  5. Alegeti optiunea Selectati Filtrul, Select Filter.
  6. Acum alegeti filtrul Lumina slaba, Low Light.

In acest moment puteti inchide panoul de comenzi si veti observa ca luminozitatea are o valoare mai mica decat in mod normal, indiferent ce setare aveti facuta pentru ea, iar in camerele cu lumina inexistenta sau foarte scazuta probabil va veti bucura de schimbare.

reducere lumina ecran iOS