Cat de util este iOS 9.3 Night Shift ?

Cat de utila este functia Night Shift implementata de catre compania Apple in iOS 9.3 ? Aceasta intrebare am auzit-o des in ultimele zile si asta deoarece Apple propune o functionalitate nemaiintalnita pana acum pentru terminalele sale, optiunea de a ajusta fin culorile ecranului.

iOS 9.3 Night ShiftNight Shift este o noua functie implementata de catre compania Apple in iOS 9.3, ea avand rolul de a reduce luminozitatea ecranului iDevice-urilor si a schimba culorile in ideea de a oferi o experienta mai relaxanta de a folosi terminalele in cursul serii sau a noptii.

O functionalitate similara este oferita pentru cei cu jailbreak de catre aplicatia f.lux, Apple preluand din ea tot ceea ce vedem in momentul de fata in iOS 9.3 beta 1, astfel ca toti utilizatorii care nu pot sau nu doresc sa faca jailbreak beneficiaza de sistem in mod nativ.

Activand initial functia Night Shift din iOS 9.3 nu am fost impresionat de ceea ce ofera ea, insa testand-o din nou pe parcursul acestor zile trebuie sa recunosc faptul ca schimbarea culorilor ecranului ofera o experienta de utilizare mult mai placuta pentru iDevice-uri.

Utilizarea unui iPhone sau a unei tablete iPad in timpul serii sau a noptii cand lumina din camera este difuza sau stinsa va poate obosi serios in lipsa Night Shift, sistemul celor de la Apple facand ecranul mult mai suportabil cand totul in jurul vostru este intunecat.

Sunt sigur ca multi dintre voi stiu despre ce vorbesc si sunt sigur ca multi dintre voi ati realizat ca va dor ochii dupa folosirea unui smartphone sau a unei tablete intr-o camera intunecata, dar si ca va este mult mai greu sa adormiti noaptea.

Utilizarea Night Shift schimba aceasta experienta si lumina emisa de catre ecranele terminalelor nu streseaza chiar atat de mult ochii, insa totul cu un compromis pentru calitatea imaginilor afisate de catre terminalele noastre in timpul folosirii.

Din pacate Night Shift altereaza imaginile redate de catre terminale, calitatea acestora fiind serios afectata de alegerea culorilor mai calde, insa totul pentru a ne relaxa si a ne linisti inainte de a ne culca, asa ca ramane ca voi sa va decideti daca acest compromis merita.

Din punctul meu de vedere, cu o ajustare fina a Night Shift puteti obtine o calitate semi-satisfactoare pentru imagini si o experienta mult mai relaxanda de a va folosi iDevice-urile noaptea, functia fiind utila.