Iata-l pe Liam, robotul care dezasambleaza iPhone-uri

Conferinta pentru prezentarea iPhone SE a inceput cu detalierea unora dintre initiativele recente ale companiei Apple, iar printre ele se numara si un program care are menirea de a recicla iPhone-urile folosite de catre utilizatori, astfel incat materialele lor sa fie refolosite in alte scopuri.

Pentru a prezenta cat de usor se dezasambleaza un iPhone, compania Apple ne-a facut cunostinta cu Liam, un robot special creat de catre inginerii sai din Cupertino, el avand rolul de a face bucati un smartphone Apple mult mai repede decat un om.

Liam este gandit intr-un asa mod incat el poate identifica fiecare componenta a iPhone si o poate scoate din locasul sau fara a o afecta, astfel incat ea sa poata fi refolosita de catre Apple sau partenerii sau pentru fabricarea unui alt produs.

Liam este un robot care ne demonstreaza ca Apple uneori gandeste prea mult lucrurile si ca job-uri simple pot fi complicate fara rost, insa ceea ce a creat ea este cu adevarat interesant si probabil in mintea celor din Cupertino are utilitatea sa.