Prima Pagina iPhone Iata-l pe Liam, robotul care dezasambleaza iPhone-uri

Iata-l pe Liam, robotul care dezasambleaza iPhone-uri

Conferinta pentru prezentarea iPhone SE a inceput cu detalierea unora dintre initiativele recente ale companiei Apple, iar printre ele se numara si un program care are menirea de a recicla iPhone-urile folosite de catre utilizatori, astfel incat materialele lor sa fie refolosite in alte scopuri.

Pentru a prezenta cat de usor se dezasambleaza un iPhone, compania Apple ne-a facut cunostinta cu Liam, un robot special creat de catre inginerii sai din Cupertino, el avand rolul de a face bucati un smartphone Apple mult mai repede decat un om.

Liam este gandit intr-un asa mod incat el poate identifica fiecare componenta a iPhone si o poate scoate din locasul sau fara a o afecta, astfel incat ea sa poata fi refolosita de catre Apple sau partenerii sau pentru fabricarea unui alt produs.

Liam este un robot care ne demonstreaza ca Apple uneori gandeste prea mult lucrurile si ca job-uri simple pot fi complicate fara rost, insa ceea ce a creat ea este cu adevarat interesant si probabil in mintea celor din Cupertino are utilitatea sa.

 • Srb Srb

  Samsung , your move !

 • Mircea Radulescu

  Cel mai tare Liam.

 • Alex :D

  Numai mie mi se pare ca primul iPhone 6 care apare in videoclip, nu are camera înafara?

 • Eu.G

  Chiar nu are camera iesita inafara :))…dubios

 • Manto

  Super scula. Ironia e ca samsung chiar lucreaza la niste roboti care sunt pe invers :). Asambleaza telefoane, nu le dezasambleaza. Au primit comanda si fonduri de la guvernul corean sa dezvolte roboti care sa ii scape de dependenta fata de mana de lucru ieftina de la chinezi. Deci vorbim de roboti care ar trebui sa faca ceea ce fac chinezii manual. Ma cam indoiesc ca o sa ii bata pe aia. Chinezii sunt deja un fel de roboti, dar mai stii… Ai vazut Alphago vs Lee Sedol.
  Apropo de Alphago, mi se pare incredibil ca cineva a reusit sa creeze un soft care a invatat sa joace singur ca un om si sa il bata pe campionul mondial (de 18 ori campion). In 10 ani o sa te certi cu roboti pe aici si o sa te bata in argumente

 • Si de ce trebuia Apple sa ne prezinte noua acest robot? Cu ce ne incalzeste pe noi acest robot? Ce ne aduce bun noua, consumatorilor? Ba din contra, sa le fie rusine, ar trebui sa dea de munca oamenilor, nu robotilor. Nu robotii sunt clientii companiei, suntem tot noi oamenii.

 • Ne arată că le pasa de lumea în care trăim și ca materia prima e finita.. Reciclare..

 • Sa ii dai unui cetatean europen pe iPhone 6 in stare buna in jur de 200€ si pe urma sa il vinzi ca nou in tarile mai sarace cu peste 500€ Mi se pare nesimtire, nu reciclare.

 • Manto

  Clar au copiat dupa Liam Neeson: “I will find you and I will kill you iphone 6”

 • Viorel Predatorul

  Ironia este că șeful cel mai mare a lui Liam este “pe invers”. Nu știu de SrbS, dar la cât o ține cu “te pup dragă”, nu m-aș mira.

  Referitor la subiect, Liam ăsta e cool, și nu cred că îi pasă de șeful lui. El își face treaba, și nu e rău ca Apple să recicleze deșeuri. Problema este ca piesele alea reciclate să nu ajungă în iPhone SE…

 • Manto

  O sa ma injure astia pe aici, dar “pe invers” cu “reciclat deseuri”, nu prea suna bine. Eu n-am zis nimic…

 • Viorel Predatorul

  Yoy! :)) bună remarcă!

 • Nu sunt împotriva evoluție tehnologice, ba din contră. Dar nu văd relevantă prezentarea acestui robot. Și producători de autoturisme folosesc roboți la fabricarea mașinilor dar eu nu am văzut in vre-o reclamă al unui autoturim cum compania prezintă roboții pe care ii folosesc la dezvoltarea produsului. Prezintă produsul final care va ajunge la utilizator. Apple a prezentat acest robot pentru că nu mai are cu ce umple spațiul alocat prezentărilor. Practic a prezentat nimic nou.

 • Pingback: Iata cat dureaza dezasamblarea unui iPhone folosind robotul Liam | iDevice.ro()